Patru persoane, prinse în FLAGRANT în timp ce furau 140 kg de peşte dintr-o fermă piscicolă VIDEO

Poliţiştii din Constanţa au surprins în flagrant delict patru persoane în timp ce ar fi sustras peste 140 de kilograme de pește dintr-o fermă pisicolă situată în localitatea Dunăreni.

01 iun. 2019, 13:50
Patru persoane, prinse în FLAGRANT în timp ce furau 140 kg de peşte dintr-o fermă piscicolă VIDEO

Polițiștii din cadrul Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanța au desfășurat în noaptea de 30 spre 31 mai o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, în localitatea Dunăreni, județul Constanța. Aceştia au depistat în flagrant delict patru persoane în timp ce ar fi încărcat, într-un autoturism, mai mulți saci din rafie, conținând peste 140 de kilograme de pește, din speciile crap, novac și somn, scrie replicaonline.ro.

În urma flagrantului, trei persoane au fost identificate, fiind vorba despre doi bărbați, de 27, respectiv 40 de ani, precum și un minor, de 15 ani. Polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, atât pe cei doi bărbați, cât și pe angajatul fermei piscicole, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la furt calificat.

Întreaga cantitate de pește urmează să fie predată amenajării piscicole iar uneltele de pescuit și autoturismul în cauză au fost ridicate în vederea confiscării. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 23.500 de lei.

Totodată, polițiștii constănțeni au controlat o societate comercială din Cernavodă, care comercializează pește. În urma controlului, s-a stabilit că aceasta nu deține autorizație sanitar-veterinară, iar administratorul nu poseda documentele de proveniență a peștelui. În urma probatoriului, polițiștii au stabilit că administratorul în cauză ar fi achiziționat peștele de la cei patru barbați surprinși în flagrant delict, deși ar fi cunoscut despre proveniența ilicită. Acesta, în vârstă de 48 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore.