Au fost recuperate trupurile a nouă dintre pasagerii avionului prăbuşit în Kamceatka

Salvatorii au reuşit să recupereze corpurile a nouă dintre pasagerii avionului care s-a prăbuşit marţi în Peninsula Kaceatka, din Extremul Orient rus, anunţă autorităţile regionale, potivit AFP.

07 iul. 2021, 15:23
Au fost recuperate trupurile a nouă dintre pasagerii avionului prăbuşit în Kamceatka

Au fost recuperate trupurile a nouă dintre pasagerii avionului prăbuşit în Kamceatka. Ministerul Situaţiilor de Urgenţă a anunţat, printr-un comunicat, că ”un grup de 51 de salvatori continuă să acţioneze la faţa locului, pe jos”, precizând faptul că un corp a fost identificat.

Avionul prăbuşit marţi aparţinea unei mici companii locale şi avea la bord 22 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord. Aparatul se pregătea de aterizare când a dispărut de pe radare. Potrivit Procuraturii Transportului pentru Orientul Îndepărtat, avionul se afla într-un zbor de pasageri din Petropavlovsk-Kamchatsky către satul Palana.

Citeste si Rămăşiţele unuia dintre cei mai mari generali ai lui Napoleon, repatriate fără onoruri naţionale. VIDEO

Au fost recuperate trupurile a nouă dintre pasagerii avionului prăbuşit în Kamceatka

Căutările, desfăşurate pe jos şi cu elicoptere, de-a lungul mai multor ore, au fost îngreunate de starea vremii şi situaţia de pe teren, salvatori.

Guvernatorul peninsulei Kamcetaka a anuţat că fuzelajul a fost găsit pe coastă şi în Marea Ohoţk.

Avionul de tip Antonov An-26, de concepţie sovietică, asigura o legătură între capitala regională Petropavlovsk-Kamceatski şi Palana atunci când a încetat să mai emită. Anchetatorii au anunţat că examinează teza unui accident din cauza unor condiţii meteorologice defavorabile, unei probleme tehnice sau unei erori de pilotare.

Acest tip de avion a fost implicat în numeroase accidente soldate cu morţi, ultimul în Kazahstan, în martie, soldat cu moartea a patru militari.

Autoritățile locale din peninsula Kamceatka au decretat trei zile de doliu după moartea celor 28 de persoane care se aflau la bordul avionului An-26, prăbușit marți când încerca să aterizeze.

Citeste si Preşedintele Haiti, Jovenel Moise, a fost asasinat. În atac, a fost rănită şi Prima Doamnă