Au început lucrările la Parcul Liniei din Sectorul 6. Ciprian Ciucu: „Vor fi terenuri de sport, piste de biciclete, tot ce trebuie!”

Primarul Sectorului 6 anunţă că au început lucrările de amenajarea a Parcului Liniei. Acesta va avea 42.000 de metri pătraţi şi va fi gata într-un an de zile.

02 mai 2022, 19:23

Au început lucrările la Parcul Liniei din Sectorul 6. Acesta se află în Militari, iar valoarea investiţiei se ridică la 13,5 milioane de lei.

Cum va arăta Parcul Liniei din Sectorul 6

Primarul Ciprian Ciucu anunţă că au început lucrările de amenajare a Parcului Liniei din Militari. Acesta va avea terenuri de sport, piste de biciclete, spaţii verzi, loc pentru picnic şi terase.

Citeşte Ciprian Ciucu: Relaţia dintre Cîţu şi premierul Ciucă se deteriora, de aceea i s-a cerut demisia

„Am dat ordinul de începere pentru amenajarea Parcului Liniei, de 42.000 de mp!! În Militari, Lujerului.
Am promis ca voi identifica cât mai multe terenuri foste industriale din Sectorul 6 pe care le voi amenaja ca spații verzi de calitate, parcuri, locuri plăcute de petrecere a timpului liber! Acesta este un nou astfel de teren! Mulțumiri Ministerului Transporturilor și CFR Infrastructură pentru ca ne-am asociat și putem face lucruri faine pentru bucureșteni!

Valoarea investiției este undeva pe la 13,5 milioane de lei iar durata lucrărilor este de 12 luni. Terenuri de sport, piste de biciclete, spatii verzi, picnic, terase, tot ce trebuie!

Acum ma voi concentra pe obținerea unor terenuri în Prelungirea Ghencea (fostele Sere militare) și în Giulesti, zona extinsă a Lacului Morii. Am nevoie de sprijinul Guvernului si sunt sigur ca îl voi primi, pentru ca acele terenuri îi aparțin. Da, tot verde, tot parcuri. Ca să avem și noi, cei din Sectorul 6 locuri unde sa petrecem timp liber de calitate, sa nu mai ne trambalăm prin alte sectoare”, a transmis primarul pe pagina de Facebook.

Practic, urmează să fie amenajata fosta cale ferată din Militari, ce deservea mai multe fabrici, și terenul adiacent. Pe această cale ferată, însă, ar urma să treacă trenul metropolitan promis de Nicușor Dan în campania electorală.

Citeşte şi EXCLUSIV | Am parcurs traseul viitorului tren metropolitan din București pentru că tu probabil nu o să o poţi face niciodată! De ce proiectul de suflet al lui Nicușor Dan e deocamdată o „fantazie urbană”?! Maidan, blocuri şi intersecţii aglomerate pe tot traseul dorit de Primărie

Primarul Sectorului 6 spune că lucrările sunt reversibile, iar dacă proiectul trenului metropolitan se va implementa, băncile și restul amenajărilor se pot ridica fără probleme.

”Eu fac lucrări care sunt perfect reversibile, pun băncuțe iarbă. Eu nu susțin proiectul trenului metropolitan, consider că este inutil. De ce? 200 de metri, pe bd. Iuliu Maniu este metrou, pe bd. Timișoara este tramvai, vom extinde linia peste Șoseaua de Centură. O asemenea investiție nu se justifică fiindcă am alternative”, a explicat Ciucu, potrivit HotNews.ro.

Date despre proiect

Valoarea contractului ca urmare a licitatiei: 13.564.243 Lei, fara TVA
Durata de execuție: 12 luni
Suprafața totală faza I: 42.098 mp
Suprafara skate park: 1415 mp
Suprafata locuri de joacă pentru copii: 2532 mp
Suprafata loc pentru câini: 1919 mp
Terenuri de sport: două terenuri de baschet, un teren de fotbal
Iluminat, fantani dry-deck, mobilier urban
Pe șina de tren se va pune un deck de lemn.
Lucrarea este executata de asocierea formata din: Garden Center Grup SRL, Ro-Verde Landscaping SRL, Cris Garden SRL, Geca Impex PM SRL, DFS Centr Grup SRL.

Parcul Linei va include piste de biciclete, terenuri de baschet, skatepark, loc de joacă pentru copii, spațiu pentru câini, fântână drydeck, hamace, fotolii tip puf. De asemenea, arborii, arbuștii și plantele perene vor fi plantați pe o porțiune de 5.000 mp din suprafața parcului.