Au început represaliile:coaliţia condusă de Arabia Saudită lansează operaţiunea militară în Yemen împotriva rebelilor

Coaliţia condusă de Arabia Saudită a anunţat că a lansat joi o operaţiune militară în Yemen împotriva rebelilor Houthi sprijiniţi de Iran, prima după atacurile cu drone asupra instalaţiilor petroliere saudite de săptămâna trecută, informează vineri AFP preluat de agerpres.

20 sept. 2019, 06:16
Au început represaliile:coaliţia condusă de Arabia Saudită lansează operaţiunea militară în Yemen împotriva rebelilor

TENSIUNEA crește în Orientul Mijlociu. Arabia Saudită și aliații anunță REPRESALII împotriva rebelilor yemeniți care i-au pus în cap industria petrolieră

Coaliţia a distrus patru centre situate la nord de oraşul portuar yemenit Hodeida, utilizate de rebeli pentru fabricarea de mine marine şi asamblarea de ambarcaţiuni teleghidate, conform unui comunicat publicat de agenţia oficială de presă saudită SPA.

Ţintele atacate erau considerate ameninţări la adresa securităţii maritime în strâmtoarea strategică Bab al-Mandeb şi sudul Mării Roşii.

Cu puţin timp înaintea anunţării acestei operaţiuni militare, coaliţia a mai informat despre dejucarea unui atac cu ambarcaţiune capcană, fără echipaj la bord. Ambarcaţiunea distrusă a fost lansată din guvernoratul Hodeida, situat în vestul Yemenului. Rebelii Houthi nu au reacţionat.