Au început să dispară dozele de vaccin anti-covid. Primul caz s-a înregistrat la spitalul din Alba Iulia

Au început să dispară dozele de vaccin anti-covid. Primul caz s-a înregistrat la spitalul din Alba Iulia. Potrivit DSP, în judeţ au fost imunizate 364 de cadre medicale.

05 ian. 2021, 13:57
Au început să dispară dozele de vaccin anti-covid. Primul caz s-a înregistrat la spitalul din Alba Iulia
Au început să dispară dozele de vaccin anti-covid. Primul caz s-a înregistrat la Spitalul din Alba

Au început să dispară dozele de vaccin anti-covid. Potrivit DSP Alba, nicio reacţie adversă nu a fost raportată în prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în judeţ, când au fost imunizate 364 de cadre medicale, fiind înregistrată şi o pierdere de vaccin la spitalul din Alba Iulia.

Au început să dispară dozele de vaccin anti-covid. Anunţul DSP Alba

„În prima zi de vaccinare anti-COVID, în judeţul Alba s-au vaccinat 364 de persoane din sistemul medical. Având în vedere numărul mare al persoanelor care au ales să se vaccineze, dar şi faptul că până la acest moment nu au fost raportate reacţii adverse şi a existat o singură pierdere de vaccin, prima zi de vaccinare anti-COVID în judeţul Alba poate fi considerată un succes”, se menţionează în comunicatul transmis de DSP Alba.

Citeşte şi Florin Cîţu a convocat prefecţii din toată ţara: „Dacă menţinem ritmul, vom ajunge la 100.000 de vaccinuri pe zi”

La Spitalul Municipal Aiud s-au vaccinat 60 de persoane, pentru marţi fiind programate alte 60 de cadre medicale, la Spitalul Municipal Blaj s-au vaccinat 40 de persoane, iar marţi şi miercuri sunt programate să se vaccineze 85 de cadre medicale.

La Spitalul Municipal Sebeş s-au vaccinat 20 de persoane, iar marţi şi miercuri sunt programate 70 de persoane.

La spitalele din Abrud s-au vaccinat 40 de persoane, iar pentru marţi nu există programări, la cel din Cugir au fost vaccinate 20 de persoane şi marţi sunt programate să se vaccineze 25 de persoane.

În ceea ce priveşte Spitalul Orăşenesc Câmpeni, s-au vaccinat 35 de persoane şi la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, 25 de persoane.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă s-a vaccinat: „E timpul să limităm pierderile de vieţi”

Se estimează ca la sfârşitul săptămânii să fie lansată o nouă comandă pentru o a doua tranşă de vaccin, transmite DSP Alba.

Instituţia a recepţionat duminică 975 de doze de vaccin marca Pfizer, sub forma a 195 de flacoane.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, Dan Crainic, şeful UPU, Aurel Crişan, şi asistenta-şefă a Secţiei de Boli Infecţioase, Marcela Vîlcan, s-au numărat printre primele persoane vaccinate împotriva COVID-19 în Alba, judeţ în care campania de imunizare a debutat luni.

Prima fază a campaniei de vaccinare se adresează exclusiv personalului medical din judeţ.