Au înşelat sute de români şi s-au făcut nevăzuţi. Firma de turism ţepară a dispărut

Flamingo Tours, firma care a păcălit sute de turişti cu vacanţe exotice la preţ redus, a părăsit pe ascuns sediul de pe strada Viitorului. România TV a realizat un reportaj la faţa locului, iar vecinii escrocilor spun că asistă la un adevărat pelerinaj al păgubiţilor la apartamentul unde a funcţionat până nu demult agenţia.

08 aug. 2013, 14:39
Au înşelat sute de români şi s-au făcut nevăzuţi. Firma de turism ţepară a dispărut

Sute de persoane şi-au văzut planurile de vacanţă spulberate, ca urmare a unei şarlatanii puse la cale de şefii unei agenţii de turism, care i-au atras cu preţuri avantajoase pentru excursii de vis, pentru ca la începutul acestei săptămâni întreg personalul firmei să părăsească sediul închiriat pe strada Viitorului, din Capitală.

La respectiva locaţie a mers şi o echipă România TV, pentru a afla lua pulsul străzii şi a afla ce spun vecinii escrocilor, dar şi cei păgubiţi. Astfel, unul dintre locuitorii de pe strada Viitorului i-a spus reporterului: „A plecat de luni seara, când s-a terminat meciul Viitorul Constanţa cu Dinamo. Am ieşit afară şi atunci am ieşit şi am văzut că au încărcat în maşini. Patronul a fugit pe la 9 şi jumătate. Mie mi-a promis cineva că-mi aduce adresa unuia dintre ăia! Adresa lui de-acasă! Erau două-trei fete şi doi bărbaţi. Marţi şi miercuri a fost pelerinaj pe-aici„.

Locatarii din imobilul unde avea sediul Flamingo Tours sunt disperaţi din cauza clienşilor care se plâng că au fost păcăliţi. „Vă spun sincer, m-am speriat câţi escroci sunt. Escroci, escroci, escroci! Mie nu mi-au plăcut de la început! Erau patru panarame! Sau cinci panarame!„, a spus unul dintre ei, pentru România TV.

Nici proprietarul apartamentului în care funcţiona agenţia nu poate oferi prea multe detalii. „Alaltăieri, după scandalul ăla, când a început lumea să mă sune, am încercat şi eu să sun la ei, n-am reuşit, seara m-a sunat domnul, i-am zis „vino urgent încoace„, am făcut rezilierea de contract.

Scandalul „Flamingo” a izbucnit în urmă cu câteva zile, când sute de oameni au reclamat că au fost păcăliţi, după ce au fost momiţi cu excursii la preţuri care sfidează orice concurenţă. „La sfârşitul lunii trecute, undeva 29-30 iulie, mi-au trimis factura, le-am achitat, mi-au trimis un vaucher prin care doar au făcut rezervare la hotel nu l-au şi plătit, am verificat dacă au plătit biletele de avion, nu le-au plătit„, a spus unul dintre păgubiţi, pentru România TV.

Citeşte şi Sute de români, păcăliţi de o agenţie de turism. Au rămas şi fără vacanţă, şi fără banii de concediu