Au învins şanse de 200 de MILIOANE la 1: Povestea unui CUPLU care a primit trei MINUNI în loc de una FOTO

Un cuplu din Marea Britanie a întrecut şanse de 200 de milioane la 1, după ce o mamă a reuşit să dea naştere la trei tripleţi identici, dintr-un singur ovul care s-a divizat în trei, cu toate că doctorii le-au recomandat să renunţe la saricină, de frică ca bebeluşii să nu se omoare unul pe altul din cauza spaţiului redus din pântecul mamei.

29 sept. 2013, 18:34

Karen şi Ian Gilbert, un cuplu din Marea Britanie, a u în prezent trei fetiţe sănătoase, pe Ffion, Maddison şi Paige, după ce nu au ascultat sfatul medicilor de a întrerupe sarcina, potrivit Mirror.

Citeşte şi S-au născut cu şanse mici de supravieţuire, dar au ajuns la 80 de ani: Cei mai bătrâni tripleţi

Doctorii le-au recomandat de două ori să renunţe, după ce s-au temut că un singur ovul care să se divizeze în trei părţi ar putea să fie periculos pentru sarcină, mai ales că fetuşii şi-au luat unul la altul spaţiul şi fluidele, lucru care ar fi putut duce la moartea tuturor.

Cu toate acestea, ele sunt sănătoase şi vor merge acasă, după ce au stat o perioadă la terapie intensivă. În prezent, medicii sunt de părere că se vor dezvolta normal, mai ales că de curând au împlinit aproape două săptămâni de viaţă, după ce Karen le-a dat naştere prin cezariană în data de 2 august.

Chiar dacă naştere de tripleţi nu sunt un lucru inedit, naşterea de tripleţi identici este extrem rară şi în acelaşi timp periculoasă, existând doar o şansă de 200 de milioane la unu ca această „minune” să se întâmple. 

Citeşte şi O americancă a născut cei mai mari tripleţi din lume

Totul a fost o nebunie. La început am crezut că este doar unul, dar după opt săptămâni am început să am dureri. Ne-am gândit că sarcina este extrauterină, dar s-a dovedit că era vorba de trei bebeluşi care se băteau pe acelaşi spaţiu. Personalităţile lor au început să se evidenţieze deja„, a declarat mama.