Au plătit bani grei pentru o vacanță de cinci stele, dar s-au trezit sub cerul liber. Ce au pățit niște turiști români la un hotel din Bulgaria

Suntem în plin sezon estival, iar românii au luat cu asalt plajele din Grecia, Turcia și Bulgaria. În această perioadă, românii care își doresc să își petreacă concediul în afara țării trebuie să aibă grijă de unde își achiziționează vacanțele și asta pentru că se pot trezi sub cerul liber.

04 iul. 2023, 17:48
Au plătit bani grei pentru o vacanță de cinci stele, dar s-au trezit sub cerul liber. Ce au pățit niște turiști români la un hotel din Bulgaria
Au plătit bani grei pentru o vacanță de cinci stele, dar s-au trezit sub cerul liber.

Au plătit bani grei pentru o vacanță de cinci stele, dar s-au trezit sub cerul liber. Este și cazul unor români care au plătit bani grei pentru o vacanță la un hotel de cinci stele din Pomorie, Bulgaria și cu doar câteva zile înainte de concediu s-au trezit că nu le mai răspunde nimeni la telefon.

Citește și Vouchere de vacanţă şi 500 de lei în plus pe cardul de salariu din august. Verifică dacă te afli pe lista bugetarilor norocoşi

Au plătit bani grei pentru o vacanță de cinci stele, dar s-au trezit sub cerul liber

Văzând că nu le mai răspunde nimeni la mesaje și telefoane, Cristina a postat pe rețelele de socializare un mesaj în care le cerea ajutorul internauților și mare i-a fost mirarea atunci când a aflat că hotelul, unde visa să își petreacă vacanța este închis încă din toamna anului trecut.

„Bună ziua, rugaminte – dacă este cineva în Pomorie Bulgaria la Hotel SunSet Resort 5* vreau un număr de telefon și adresa de email de la hotel. Trebuie să venim vineri la cazare – am plătit și ne-au anulat rezervările. Ne-au luat și banii. Nimic și nimeni nu ne-a spus așa ceva”, este mesajul româncei, postat pe Facebook.

Cu toate că unitatea de cazare a fost închisă definitiv, se pare că Cristina și soțul său nu au fost singurii care a avut probleme cu acest complex de lux.

„Hotelul este închis definitiv de anul trecut din noiembrie, cum ați plătit camere aici?”, a comentat o femeie în dreptul postării Cristinei.

„Am fost acum 2 ani, dar au fost neserioși. Am făcut rezervare direct pe site, am ales o anumită cameră, într-un anumit corp al resortului, au confirmat telefonic că e ok și când am ajuns ne-au dat o cameră cine știe unde, total diferit față de ce cerusem, spunând că acolo au considerat că ar fi mai ok pentru familiile cu copii, fiind mai izolat (era un corp doar cu bătrâni, departe de piscine și restaurant etc). Adică noi am stabilit un anumit corp al hotelului și ei AU CONSIDERAT că ar fi mai ok în altă parte? După ce am cerut banii înapoi și am zis că renunțăm la vacanța în hotelul lor, ne-au dat camera ce o voiam inițial”, a comentat un alt internaut.

Potrivit internauților, acest hotel de lux a fost închis în noiembrie 2022 din cauza datoriilor uriașe pe care le-a acumulat la energia electrică. Se pare că patronii unității de cazare aveau restanțe de 400.000 de euro la utilități, așa că nu au văzut altă soluție decât să-i pună lacătul pe ușă.

Citește și Vouchere de vacanţă 2023. Angajaţii tăiaţi de pe lista tichetelor de vacanţă în acest an