Au plătit SUTE DE EURO pentru vacanţă şi au ajuns la poliţie. Află cum au fost ţepuiţi 200 de bucureşteni

Aproape 200 de bucureşteni au fost ţepuiţi de un administrator al unei agenţii de turism cu pachete de vacanţă.

01 iul. 2014, 12:25
Au plătit SUTE DE EURO pentru vacanţă şi au ajuns la poliţie. Află cum au fost ţepuiţi 200 de bucureşteni

Alin George Cristuinea, cercetat acum de poliţişti, este acuzat că ar fi dat o ţeapă de peste 400.000 de euro pentru care riscă acum trei ani de închisoare.

Fie că-şi doreau să plece în concediu în locaţii clasice precum Bulgaria sau Grecia, ori ţinteau o vacanţă relaxată pe ţărmurile însorite ale Spaniei sau ale Turciei, cei aproape 200 de bucureşteni înşelaţi se văd obligaţi acum să facă potecă la Poliţie, pentru a-l reclama pe Alin George Cristuinea, şeful agenţiei ABC Clever Turism SRL din Capitală, care, spun ei, le-a dat o ţeapă de zile mari. Familii cu copii ori cupluri pentru care vacanţa cumpărată de la ABC Clever Turism SRL reprezenta, de fapt, luna lor de miere au plătit sume de ordinul miilor de euro, iar atunci când ar fi trebuit să urce în avion sau în maşină către locaţiile mult visate s-au trezit că banii lor au ajuns în buzunarul lui Cristuinea, de unde n-au mai plecat spre hotelurile unde urmau să fie cazaţi, scrie libertatea.ro.

„Trebuia să plecăm două familii în Bulgaria, am plătit împreună 1.600 de euro încă din martie, pentru 7 zile all-inclusive. Vacanţa trebuia să înceapă pe 21 iulie, însă am sunat la un moment dat la hotelul unde urma să fim cazaţi şi am aflat că rezervările nu sunt făcute. L-am sunat de multe ori pe Alin Cristuinea, care de fiecare dată spunea că e ocupat, că nu poate vorbi. Ulterior, am fost anunţaţi de la hotel că sejurul nostru a fost anulat. Am depus plângere, însă nu ne facem mari speranţe că ne vom recupera banii de la el, care a gândit bine escrocheria asta”, s-a plâns Alexandru Dincă, unul dintre păgubiţi.

Acum, când dosarul cu sutele de plângeri pe numele lui Alin George Cristuinea a ajuns pe masa poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 2, speranţele păgubiţilor de a-şi recupera banii sunt în mâinele oamenilor legii.

„Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au declanşat o anchetă şi urmează să audieze toate persoanele implicate în acest caz. Au fost depuse mai multe plângeri din partea celor care au achitat pentru vacanţe ce nu au mai fost onorate. Prejudiciul este estimat la aproximativ 400.000 euro”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.