Au prăbuşit intenţionat un Boeing 747, ca să filmeze o scenă în film. Idee nebună a lui Christopher Nolan pentru ultima sa peliculă

În noul său film, intitulat Tenet, Christopher Nolan a filmat prăbuşirea reală a unui avion Boeing 747, după cum a afirmat acesta într-un interviu acordat Total Film.

28 mai 2020, 18:58
Au prăbuşit intenţionat un Boeing 747, ca să filmeze o scenă în film. Idee nebună a lui Christopher Nolan pentru ultima sa peliculă

Regizorul Christopher Nolan este gata să facă orice pentru a obţine o impresionantă scenă de acțiune în filmele sale. Pentru noul său thriller, Tenet, regizorul britanic a cumpărat un Boeing 747 real, numai pentru a-l prăbuși, după cum a dezvăluit acesta în interviul pentru Total Film.

Ne-am dat seama că era mai eficient să cumperi un avion real și să-l folosim pentru secvență, decât să creăm un model sau să-l creăm digital„, a declarat regizorul.

Iniţial s-a avut în vedere folosirea unei machete şi a unui model de avion la scară redusă, apoi folosirea de efecte speciale, însă în timp ce vizita o locaţie în California i-a venit ideea ca prăbuşirea avionului să fie una reală.

Mărturisirile lui Christopher Nolan sunt susţinute şi de actorul Robert Pattinson. „Nu am crezut niciodată că voi face o scenă în care explodează un 747 real! Îmi amintesc că, în timpul filmărilor mă întrebam: În câte filme se întâmplă asta?„. Tenet se va lansa pe 17 iulie în SUA.