Au reintrodus pedeapsa cu moartea, iar acum caută călăi. Ţara care angajează persoane dispuse să ucidă oameni

Sri Lanka a lansat o campanie de recrutare pentru doi călăi, care trebuie să aibă „puternic caracter moral”. Aceştia se vor ocupa de executarea celor condamnaţi pentru trafic de droguri.

14 feb. 2019, 14:40
Au reintrodus pedeapsa cu moartea, iar acum caută călăi. Ţara care angajează persoane dispuse să ucidă oameni

Anunţul de angajare a apărut într-o publicaţie locală. Candidaţii trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, dar şi „puterea mentală” pentru a organiza spânzurarea condamnaţilor la moarte. Ultimul călău al ţării şi-a dat demisia în urmă cu cinci ani, după ce a fost şocat de ce a văzut. Deşi între timp a fostgăsit un înlocuitor, dar acesta nu s-a prezentat niciodată la noul loc de muncă.

Citeşte şi Traficul cu droguri va fi pedepsit cu moartea. Execuţiile vor fi reintroduse după o pauză de 43 de ani

Preşedintele Maithripala Sirisena a anunţat săptămâna trecută, că inspirat de politica preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte, Sri Lanka va începe din nou să spânzure traficanţii de droguri, urmând ca în trei luni să reintroducă pedeapsa cu moartea, după o pauză de 43 de ani.

În statul asiatic, crimele şi traficul de droguri sunt pedepsite cu moartea. Totuşi, nimeni nu a mai fost executat din anul 1976. Astfel, peste 1.300 de persoane care au primit pedeapsa capitală se află după gratii.