Au scăpat de UMILIRE. Persoanele cu HANDICAP PERMANENT nu vor mai fi evaluate periodic

Camera Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege care prevede ca persoanele cu handicap ireversibil să fie excluse de la obligativitatea evaluărilor periodice stabilite de lege.

15 apr. 2014, 12:29
Au scăpat de UMILIRE. Persoanele cu HANDICAP PERMANENT nu vor mai fi evaluate periodic

Proiectul de lege a fost adoptat cu 336 voturi pentru şi o abţinere.

Toate grupurile parlamentare din Camera Deputaţilor au declarat luni în cadrul dezbaterilor că susţin proiectul de lege iniţiat de deputatului PSD Mircea Drăghici.

REVOLTĂTOR: Are un picior amputat, dar e pus pe drumuri pentru pensie. „Vor să vadă dacă mi-a crescut la loc”

Iniţiativa are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art. 59 din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul ca persoanele cu handicap a căror afecţiune a generat deficienţe funcţionale şi /sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil şi pentru care comisia de evaluare a stabilit un termen permanent de valabilitate a certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap să fie excluse de la obligativitatea evaluărilor periodice stabilite de lege, reglementându-se situaţiile în care aceste persoane se prezintă pentru reevaluare.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 18 februarie. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.