Au ucis cu sânge rece un taximetrist, apoi s-au întors la locul faptei. Filmul crimei care a îngrozit Timişul

Cei doi adolescenţi, de 17 şi, respectiv, 15 ani, acuzaţi că au omorât cu cruzime un taximetrist din Lugoj în urmă cu trei săptămâni, s-au întors la locul crimei.

04 iul. 2018, 09:56
Au ucis cu sânge rece un taximetrist, apoi s-au întors la locul faptei. Filmul crimei care a îngrozit Timişul

A avut loc reconstituirea teribilului asasinat din noaptea de 12 spre 13 iunie, când un bărbat de 77 de ani a fost ucis de cei doi adolescenţi.

A fost plin de mascaţi în comuna Darova, din apropiere de Lugoj, încă de la primele ore ale dimineţii. Anchetatorii au refăcut pas cu pas evenimentele care aveau să se întâmple în fatidica noapte.

Cei doi adolescenţi au mers împreună cu oamenii legii mai întai la casa vecinului pe care si-au propus initial sa-l omoare, ca să îi fure maşina. Apoi, au mers cu mascatii spre centrul comunei. Acolo, cei doi isi propusesera sa prinda o masina de ocazie. Iar in cazul in care cineva avea sa opreasca, planul era acelasi: sa omoare soferul, pentru a fura masina.

Insa nici acest plan nu a functionat, astfel ca unul dintre cei doi tineri s-a gandit sa sune la o firma de taxi, pentru a cere o comanda.

Cei doi au aşteptat taximetrul chiar în faţa primăriei şi, fără să se gândească la faptul că sunt filmaţi de camerele de supraveghere montate pe clădirea instituţiei.

Înconjuraţi de mascaţi, cei doi baieti le-au aratat oamenilor legii cum l-au omorat cu sange rece pe batranul taximetrist.

Au pornit apoi spre padurea de la Sinersig, unde au refacut, in fata procurorilor si a criminalistilor, drumul de la marginea soselei până la şanţul în care l-au aruncat pe bărbat.

Inconjurati de fortele speciale de interventie, cei doi le arata oamenilor legii care a fost traseul pe care l-au parcurs in Timisoara, de la Gara de Nord spre Complexul Studentesc si apoi pana in fata Parcului Copiilor, acolo unde au ramas fara benzina in taximetrul furat. Tot atunci, cei doi au stabilit sa arunce cutitele cu care l-au injunghiat pe taximetrist chiar in parc.

Cei doi adolescenţi au fost prinşi dupa ce oamenii legii au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere de la Primaria Darova.

Au fost audiati o noapte intreaga si si-au recunoscut fapta, iar apoi, judecatorii Tribunalului Timis au decis arestarea preventiva pentru de 30 de zile pentru faptele comise.

Acestia urmeaza sa fie trimisi in judecata pentru omor calificat, furt calificat in scop de folosinta si conducerea unui vehicul fara permis.

Ucigaşii vor fi dusi în faţa unui specialist şi supuşi unei expertize psihiatrice pentru a se vedea dacă au avut sau nu discernământ în momentul comiterii teribilei crim