„Au venit extratereştrii”. O lumină stranie i-a speriat pe americani, traficul aerian a fost întrerupt VIDEO

Un adevărat spectacol de lumini albastre - provocat de explozia unui transformator la New York - a provocat cele mai nebune speculaţii pe Twitter în rândul turiştilor şi locuitorilor, cărora nu le venea să creadă ce vedeau, relatează Franceinfo.

28 dec. 2018, 07:40

incidentul a avut loc într-o centrală electrică aparţinând companiei de electricitate ConEdison, în cartierul Astoria, situat în Queens, lângă Manhattan, joi, imediat după ora locală 21.00 (4.00, ora României). 

O serie de lumini albastre au iluminat cerul capitalei financiare americane, declanşând foarte repede un val de mesaje pe Twitter care anunţau venirea extratereştrilor sau a unor supereroi.

”Au venit extratereştrii, ştiu că e adevărat, pentru că s-au oprit la Astoria imediat ce-au aterizat”, a scris cu umor pe Twitter Joe Budden, un muzician.

”Cerul New Yorkului seamănă exact cu momentul în care Thanos a coborât pe Terra”, a scris altul, Jeff Lowe, referindu-se la filmul Infinity War din saga Avengers.

”Oare alte persoane văd formele spectrale bizare care caută să-ţi aspire sufletul?”, a scris pe Twitter Eric Klinenberg, un socialog la New York University.

TRAFIC AERIAN ÎNTRERUPT

Până la urmă newyorkezii au trebuit să accepte o realitate prozaică.

”Nu sunt extratereştri”, a reacţionat Eric Phillips, un purtător de cuvânt al Primăriei New Yorkului, tot pe Twitter, ci doar ”un transformator care a explodat la centrala ConEd în Queens”.

Traficul pe Aeroportul La Guardia, situatt în apropiere şi folosit în principal în zoruri interne americane, a fost întrerupt o scurtă perioadă de timp, la fel ca traficul pe linia 7 de metrou, care traversează acest cartier.

Însă imediat după ora locală 22.15 (5.15, ora României), poliţia a confirmat că nu s-a înregistrat ”niciun rănit” şi că situaţia era ”sub control”, chiar dacă poliţistul care asigura permanenţa la telefon considera şi el că ”a fost o nebunie”.

”A avut loc un scurt incendiu electric în sybstaţia noastră din Astoria în această (joi) seara, care a cauzat o cădere a tensiunii în sector”, a rezumat, cu puţin înainte de ora locală 23.00 (6.00, ora României) compania Con Edison.

”Toate liniile electrice din sector funcţionează, iar sistemul este stabil”, a adăugat compania.


loading...