Au vrut să fure o maşină, dar n-au ştiut cum funcţionează cutia manuală

Cum să vă păziți mașinile de hoți? Cutia manuală ar putea fi salvarea. Cel puțin asta funcționează în Statele Unite, unde niște adolescenți au vrut să fure o mașină, dar nici măcar n-au fost în stare să cupleze treapta întâi.

13 aug. 2018, 08:27
Au vrut să fure o maşină, dar n-au ştiut cum funcţionează cutia manuală

Trei pedale și un schimbător, ce ecuație imposibilă pentru tinerii americani, scrie autoexpert.ro. Doi adolescenți au încercat să fure mașina unei femei din parcarea unui supermarket. Dar surpriză! mașina nu avea transmisie automată, așa cum se așteptau hoții amatori.

Citeşte şi ATENŢIE, ŞOFERI! Cum se conduce corect o maşină care are cutie manuală VIDEO

Doi adolescenți în vârstă de 15 și 17 ani au sustras cheile femeii în timp ce aceasta tocmai se îndrepta către magazin. Cei doi au intrat în mașină, dar au ieșit rapid, după doar câteva secunde. Puștii și-au dat seama că habar nu au cum să acționeze cutia manuală.

Autoritățile din Nashville, Tennessse, au declarat că hoții mai încercaseră să fure o mașină în aceeași zi, cu doar o oră înainte, dar s-au speriat când femeia de la volan a refuzat să coboare și a început să claxoneze.

Poliția i-a identificat pe cei doi după descrierea dată de cea care trebuia să fie prima lor victimă și i-a arestat. Aceștia sunt acuzați acum de tentativă de furt. Data viitoare, se vor duce la „job” cu lecția învățată.

Într-un sondaj efectuat în 2016, se arată că doar 18% dintre șoferii americani știu să conducă o mașină cu transmisie manuală. Doar 5% dintre mașinile noi comercializate în SUA nu au transmisie automată.