Au vrut să moară împreună: Un cuplu de 91 de ani a apelat la dubla eutanasie

Nic şi Trees Elderhorst au murit aşa cum au trăit până la 91 de ani. După ce starea lor fizică şi psihică s-a deteriorat, cuplu olandez a decis să încheie cu viaţa şi au apelat la o dublă eutanasie.

14 aug. 2017, 19:14
Au vrut să moară împreună: Un cuplu de 91 de ani a apelat la dubla eutanasie

Cuplul de 91 de ani a murit prin eutanasiere simultană – un caz rarisim – după 65 de ani de căsnicie, în casa în care a trăit, în oraşul Didam din Olanda.

Cei doi soţi sufereau de afecţiuni fizice şi de o deteriorare psihică. El suferise şi un infarct, în 2012, iar soţia lui, de pierderi de memorie.

„Era clar că nu aveau să mai trăiască mult”, a povestit una dintre fiicele celor doi soţi publicaţiei The Gelderlander. „Specialistul în geriatrie ne-a spus că mama era încă sănătoasă mintal”, dar nu se mai putea deplasa. „Oricum, dacă tatăl nostru ar fi murit, ea ar fi fost total dezorientată şi ar fi sfârşit într-un azil. Ar fi fost ceva ce ea nu ar fi putut îndura. Dorinţa de a sfârşi împreună era cea mai mare dorinţă a lor”, a mai spus ea, potrivit The Telegraph.

O altă fiică a cuplului a mai spus că părinţii ei „s-au sărutat şi au murit liniştiţi, ţinându-se de mână. Aceasta a fost dorinţa lor.

Olanda a fost prima ţară care a legalizat eutanasia, în 2001. Cazul lor este rarisim pentru un cuplu.