Audienţă-record: „Snowman and The Snowdog” a înmuiat inimile a 6 milioane de telespectatori VIDEO

Celebrul film de animaţie din 1982, "Snowman" actualizat în noua producţie de animaţie "The Snowman and the Snowdog" ("Omul de Zăpadă şi Câinele de Zăpadă") şi prezentat cu ocazia acestui Crăciun a topit inimile a şase milioane de telespectatori, înregistrând o audienţă-record pe Channel 4.
Sânziana Stancu
26 dec. 2012, 11:08
Audienţă-record:

Continuarea celebrului film de animaţie”The Snowman”  din 1982 – actuala producţie „Omul de Zăpadă şi Câinele de Zăpadă” (The Snowman and the Snowdog”)- a devenit unul dintre cele mai vizionate programe ale anului, la Channel 4. Difuzat în Ajunul Crăciunului, el a realizat un record de 5,8 telespectatori. A fost cel mai vizionat program din Ajun al Channel 4 din ultimii zece ani şi al patrulea în topul programelor canalului, cu cel mai mare rating din 2012.

Şi versiunea originală, de pe Channel 4, a povestirii clasice de Căciun  a lui Raymond Briggs, „Omul de Zăpadă” a făcut audienţă bună în acest an, sâmbătă atingând o audienţă de 2,8 milioane. Povestea, care este difuzată an de an, a mai atins un maximum de audienţă, de 2,6 milioane, în 1999.

Difuzat în Ajun, la ora 8:00 seara, producătorii se temeau că nu vor avea telespectatori, deoarece este ora când copiii se duc la culcare. Dar temerile lor s-au transformat imediat într-o mare surpriză când au văzut succesul înregistrat, mai ales că a intrat în competiţie cu ultimul episod al filmului „Merlin”, difuzat pe BBC1, care a început cu un sfert de oră mai târziu, precum şi cu „Coronation Street, producţie a ITV1. A fost depăşit în final la audienţă de către aceaste posturi care au ajuns la aproximativ 8 milioane de telespectatori.

Scenariul şi metoda clasică

Ca şi animaţia originală, continuarea „The Snowman and the Snowdog” s-a făcut după aceleaşi metode ca şi origiginalul „Snowman”. Producătorul a refuzat ajutorul computerelor moderne, preferând desenul clasic, de mână.

A fost nevoie de 77 de artişti. Fiecare secundă este formată din 12 cadre care se realizează în 30 de ore. Numai 5 secunde de animaţie se pot crea într-o săptămână. În total, artiştii au avut nevoie de un an de lucru intens, de 200.000 de coli de hârtie pentru desenele lor şi de 5.000 de creioane.

Înainte de difuzare, producătorii au mai avut o mare temere, aceea că tinerele generaţii obişnuite cu desenele animate moderne, computerizate şi cu tehnologia 3D să nu guste o peliculă animată clasică. Dar şi aceste temeri s-au risipit rapid, iar surpriza plăcută pe care au avut-o din partea publicului a fost uriaşă. Acesta a fost pur şi simplu entuziasmat.

Raymond Briggs, autorul cărţii originale, publicată în 1978, care a stat la baza desenului animat, este foarte mulţumit de continuarea povştii sale, chiar dacă de la bun început, atunci când propria lui carte a fost transpusă într-un film de animaţie, a fost cam nemulţumit, chiar sceptic.

Povestea spune că un băieţel a descoperit sub podeaua din dormitorul său o trusă cu un fular şi indicaţii cum să facă un om de zăpadă. La sârşitul zilei, Omul de Zăpadă era gata, iar din ce mai rămăsese, copilul a făcut şi un câine de zăpadă. Când ceasul a bătut de miezul nopţii, Omul de Zăpadă şi Cîinele de Zăpadă au prins viaţă.

DailyBusiness
Cât te costă să faci Revelionul la hotelul deținut de Simona Halep în Brașov. Sportiva a investit o avere ca să-l facă să arate astfel
Spynews
Rețetă pentru prăjitura Alba ca Zăpada. Desertul ideal pentru perioada sărbătorilor
Bzi.ro
Și-a făcut Klaus Iohannis operație estetică la față? Ce spun medicii esteticieni despre intervenție
Fanatik.ro
Zodiile care intră sub protecția astrelor la final de an. Vor avea parte de prosperitate financiară și noroc pe toate planurile
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii de la bloc sau la casă. Ce trebuie să facă toți cei care au calorifere
Playtech.ro
Amendă până la 12.000 de lei pentru românii care nu respectă această regulă când taie porcul. Legea e clară
DailyBusiness
Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu. Secretul care schimbă gustul și consistența preparatului
Adevarul
Femeia care a făcut sex cu 101 bărbați într-o zi izbucnește în plâns: „Nu este pentru fetele fragile”. Acum vrea să aibă 1.000 de bărbați în 24 de ore
wowbiz.ro
Ce se întâmplă cu soțul Ancăi Molnar, după jumătate de an de la moartea make-up artistei?
Spynews
Cristina Cioran este însărcinată din nou! Vedeta va deveni mamă pentru a doua oară. Primele ei declarații despre sarcină
Spynews
Anamaria Prodan și Ronald Gavril, clipe de tandrețe. Cât de îndrăgostiți sunt impresara și iubitul ei / FOTO
Evz.ro
Creșterea salariului minim. Contractele care se modifică de la 1 ianuarie 2025
Ego.ro
Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!
Prosport.ro
FOTO. Modelul a rămas la bustul gol pe stadion. Cât de frumoasă e tânăra
kanald.ro
Instagram, Facebook și WhatsApp au picat în această seară! Probleme majore pe platformele Meta
Cancan.ro
Stenogramele halucinante ale discuției Adrianei Bahmuțeanu cu psiholoaga de la DGASPC despre copiii rămași în casa lui Prigoană! Momentul când Bahmu nu a mai ținut cont de nimic
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Anunț bombă direct din Rusia. Adevărul despre Călin Georgescu: Putea deveni un nou...
StirileBZI
Se schimbă bancnotele! Trecerea la Euro, prevăzută din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
stirilekanald.ro
Armando și Mihai au murit în accidentul de la Ploiești. Viteza i-a băgat în mormânt
substantial.ro
Parlamentul austriac ridică imunitatea lui Herbert Kickl și a altor trei membri FPO
MediaFlux
Zi ISTORICĂ pentru ROMÂNIA! Se ia DECIZIA AȘTEPTATĂ de zeci de ANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Rusia poate lovi Carpații cu Oreșnik. Un pilot de testare a numit posibilele ținte ale lui Putin