Audienţă-record: „Snowman and The Snowdog” a înmuiat inimile a 6 milioane de telespectatori VIDEO

Celebrul film de animaţie din 1982, "Snowman" actualizat în noua producţie de animaţie "The Snowman and the Snowdog" ("Omul de Zăpadă şi Câinele de Zăpadă") şi prezentat cu ocazia acestui Crăciun a topit inimile a şase milioane de telespectatori, înregistrând o audienţă-record pe Channel 4.

26 dec. 2012, 11:08

Continuarea celebrului film de animaţie”The Snowman”  din 1982 – actuala producţie „Omul de Zăpadă şi Câinele de Zăpadă” (The Snowman and the Snowdog”)- a devenit unul dintre cele mai vizionate programe ale anului, la Channel 4. Difuzat în Ajunul Crăciunului, el a realizat un record de 5,8 telespectatori. A fost cel mai vizionat program din Ajun al Channel 4 din ultimii zece ani şi al patrulea în topul programelor canalului, cu cel mai mare rating din 2012.

Şi versiunea originală, de pe Channel 4, a povestirii clasice de Căciun  a lui Raymond Briggs, „Omul de Zăpadă” a făcut audienţă bună în acest an, sâmbătă atingând o audienţă de 2,8 milioane. Povestea, care este difuzată an de an, a mai atins un maximum de audienţă, de 2,6 milioane, în 1999.

Difuzat în Ajun, la ora 8:00 seara, producătorii se temeau că nu vor avea telespectatori, deoarece este ora când copiii se duc la culcare. Dar temerile lor s-au transformat imediat într-o mare surpriză când au văzut succesul înregistrat, mai ales că a intrat în competiţie cu ultimul episod al filmului „Merlin”, difuzat pe BBC1, care a început cu un sfert de oră mai târziu, precum şi cu „Coronation Street, producţie a ITV1. A fost depăşit în final la audienţă de către aceaste posturi care au ajuns la aproximativ 8 milioane de telespectatori.

Scenariul şi metoda clasică

Ca şi animaţia originală, continuarea „The Snowman and the Snowdog” s-a făcut după aceleaşi metode ca şi origiginalul „Snowman”. Producătorul a refuzat ajutorul computerelor moderne, preferând desenul clasic, de mână.

A fost nevoie de 77 de artişti. Fiecare secundă este formată din 12 cadre care se realizează în 30 de ore. Numai 5 secunde de animaţie se pot crea într-o săptămână. În total, artiştii au avut nevoie de un an de lucru intens, de 200.000 de coli de hârtie pentru desenele lor şi de 5.000 de creioane.

Înainte de difuzare, producătorii au mai avut o mare temere, aceea că tinerele generaţii obişnuite cu desenele animate moderne, computerizate şi cu tehnologia 3D să nu guste o peliculă animată clasică. Dar şi aceste temeri s-au risipit rapid, iar surpriza plăcută pe care au avut-o din partea publicului a fost uriaşă. Acesta a fost pur şi simplu entuziasmat.

Raymond Briggs, autorul cărţii originale, publicată în 1978, care a stat la baza desenului animat, este foarte mulţumit de continuarea povştii sale, chiar dacă de la bun început, atunci când propria lui carte a fost transpusă într-un film de animaţie, a fost cam nemulţumit, chiar sceptic.

Povestea spune că un băieţel a descoperit sub podeaua din dormitorul său o trusă cu un fular şi indicaţii cum să facă un om de zăpadă. La sârşitul zilei, Omul de Zăpadă era gata, iar din ce mai rămăsese, copilul a făcut şi un câine de zăpadă. Când ceasul a bătut de miezul nopţii, Omul de Zăpadă şi Cîinele de Zăpadă au prins viaţă.