Audienţă-record: „Snowman and The Snowdog” a înmuiat inimile a 6 milioane de telespectatori VIDEO

Celebrul film de animaţie din 1982, "Snowman" actualizat în noua producţie de animaţie "The Snowman and the Snowdog" ("Omul de Zăpadă şi Câinele de Zăpadă") şi prezentat cu ocazia acestui Crăciun a topit inimile a şase milioane de telespectatori, înregistrând o audienţă-record pe Channel 4.
Sânziana Stancu
26 dec. 2012, 11:08
Audienţă-record:

Continuarea celebrului film de animaţie”The Snowman”  din 1982 – actuala producţie „Omul de Zăpadă şi Câinele de Zăpadă” (The Snowman and the Snowdog”)- a devenit unul dintre cele mai vizionate programe ale anului, la Channel 4. Difuzat în Ajunul Crăciunului, el a realizat un record de 5,8 telespectatori. A fost cel mai vizionat program din Ajun al Channel 4 din ultimii zece ani şi al patrulea în topul programelor canalului, cu cel mai mare rating din 2012.

Şi versiunea originală, de pe Channel 4, a povestirii clasice de Căciun  a lui Raymond Briggs, „Omul de Zăpadă” a făcut audienţă bună în acest an, sâmbătă atingând o audienţă de 2,8 milioane. Povestea, care este difuzată an de an, a mai atins un maximum de audienţă, de 2,6 milioane, în 1999.

Difuzat în Ajun, la ora 8:00 seara, producătorii se temeau că nu vor avea telespectatori, deoarece este ora când copiii se duc la culcare. Dar temerile lor s-au transformat imediat într-o mare surpriză când au văzut succesul înregistrat, mai ales că a intrat în competiţie cu ultimul episod al filmului „Merlin”, difuzat pe BBC1, care a început cu un sfert de oră mai târziu, precum şi cu „Coronation Street, producţie a ITV1. A fost depăşit în final la audienţă de către aceaste posturi care au ajuns la aproximativ 8 milioane de telespectatori.

Scenariul şi metoda clasică

Ca şi animaţia originală, continuarea „The Snowman and the Snowdog” s-a făcut după aceleaşi metode ca şi origiginalul „Snowman”. Producătorul a refuzat ajutorul computerelor moderne, preferând desenul clasic, de mână.

A fost nevoie de 77 de artişti. Fiecare secundă este formată din 12 cadre care se realizează în 30 de ore. Numai 5 secunde de animaţie se pot crea într-o săptămână. În total, artiştii au avut nevoie de un an de lucru intens, de 200.000 de coli de hârtie pentru desenele lor şi de 5.000 de creioane.

Înainte de difuzare, producătorii au mai avut o mare temere, aceea că tinerele generaţii obişnuite cu desenele animate moderne, computerizate şi cu tehnologia 3D să nu guste o peliculă animată clasică. Dar şi aceste temeri s-au risipit rapid, iar surpriza plăcută pe care au avut-o din partea publicului a fost uriaşă. Acesta a fost pur şi simplu entuziasmat.

Raymond Briggs, autorul cărţii originale, publicată în 1978, care a stat la baza desenului animat, este foarte mulţumit de continuarea povştii sale, chiar dacă de la bun început, atunci când propria lui carte a fost transpusă într-un film de animaţie, a fost cam nemulţumit, chiar sceptic.

Povestea spune că un băieţel a descoperit sub podeaua din dormitorul său o trusă cu un fular şi indicaţii cum să facă un om de zăpadă. La sârşitul zilei, Omul de Zăpadă era gata, iar din ce mai rămăsese, copilul a făcut şi un câine de zăpadă. Când ceasul a bătut de miezul nopţii, Omul de Zăpadă şi Cîinele de Zăpadă au prins viaţă.

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Dan Șucu și Cristi Chivu pregătesc tranzacția de minimum 20 milioane de euro!
Capital.ro
Marele actor pe care l-a pierdut România. A fost o emblemă a țării
Playtech.ro
Vești bune pentru românii fără asigurare, dar care suferă de boli cronice. Ce au decis autoritățile
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Mărturia unui mercenar cubanez care a dezertat din armata rusă: „Ne loveau pentru a scoate frica din noi”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Lanțul scumpirilor continuă. Preț record pentru un produs vital
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Unde sunt radarele fixe din România, detaliul esențial oferit de Poliția Română. Aici se...
Capital.ro
Lovitură imensă pentru Elena Udrea! Autoritățile au luat decizia deja
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Avertismentul oamenilor de știință. Rotația Pământului se accelerează în mod neașteptat. Cea mai scurtă zi din istorie
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african