Audieri în dosarul Revoluţiei, deşi acesta a fost trimis în judecată. Reacţia lui Tudorel Toader

Polițiștii continuă să facă audieri în dosarul Revoluției, deși Augustin Lazăr a anunțat că l-a trimis în judecată, anunţă România TV. Avocatul lui Ion Iliescu a anunțat, miercuri seara, că Dosarul Revoluției a fost trimis de Augustin Lazăr în instanță, deși nu este finalizat. Acesta a declarat că joi, la Secția 8 de Poliție, avocații părților au fost chemați pentru a continua audierile în Dosarul Revoluției.

10 apr. 2019, 15:52
Audieri în dosarul Revoluţiei, deşi acesta a fost trimis în judecată. Reacţia lui Tudorel Toader

Avocatul lui Ion Iliescu a anunţat, în direct la România TV, că se fac audieri în dosarul Revoluţiei, deşi acesta a fost trimis deja în instanţă. „Nu mi s-a întâmplat în 22 de ani ca, după ce un dosar în care am asistat pe cineva la urmarire penală sa fie trimis in instanta, sa se mai faca cercetari ulterior momentului rechizitoriului. Azi am aflat ca se poate daca am primit mesaj prin care un agent de politie m-a informat ca  maine se fac audieri la care am posibilit sa particip. Asta nu înseamnă că dosarul nu era finalizat”, a declarat avocatul Adrian Georgescu în exclusivitate la România TV. Este posibil să fie un dosar disjuns din dosarul mare.

Şi Tudorel Toader, invitat în direct, a dezvăluit că a primit informaţii că doar o parte din dosarul Revoluţiei a ajuns în instanţă. „Parchetul nu mai are competență să îndeplinească niciun act. Nu cunosc aspectele concrete, dar dacă sunt adevărate, categoric nu sunt în parametrii legii. Imediat după ce dânsul a ținut conferință de presă, am aflat că a trimis o parte din dosare, la instanța competentă, urmând ca în cursul zilei de ieri să trimită și partea cealaltă de dosare. Nu cunosc realitatea, dar, dacă ieri am primit acea informație, iar astăzi o comentați, eu nu am informații să o contrazic”, a spus Tudorel Toader.

Ministerul Public nu a reacţionat după apariţia informaţiilor.