Augustin Zegrean: Legea care taie pensiile de serviciu este neconstituţională şi va cădea la CCR

Publicat: Marţi, 28 Ianuarie 2020 15:16 // Actualizat: Marţi, 28 Ianuarie 2020 15:23 // Sursa: romaniatv.net

Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean susține că proiectul care prevede tăierea pensiilor speciale ale grefierilor și veniturile speciale ale parlamentarilor este unul care încalcă legislația și va fi respins la CCR.

Foto: România TV

Deputații au votat pentru eliminarea pensiilor speciale. Au fost 247 de voturi „pentru" și 21 de abțineri."Se fac multe greșeli. Nu poți să vii să spui că la unii le lași și la unii le tai. Sunt foarte multe greșeli. Am auzit că acum se cere și anularea indemnizației speciale a parlamentarilor. Lucrul acesta poate fi cerut doar de Parlament.

Trebuie tratate egal. Nu poți să spui că la Armată lași, dar la magistrați nu lași. Se poate pica la Curtea Constituțională. Textul legii spune că nu poți să aduci în texte de lege o prevedere care a fost declarată neconstituțională", a declarat Zegrean.

Propunerea legislativă a PNL privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România a fost votată de 247 de parlamentari, înregistrându-se şi 21 de abţineri.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Zegrean CCR pensii de serviciu pensii speciale
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H