Augustin Lazăr critică decizia de clasare în dosarul 10 august: „Este clar faptul că marile dosare sunt din nou blocate sub controlul celor interesaţi”

Procuror general al României în momentul în care Secția Parchetelor Militare a început să ancheteze evenimentele din 10 august 2018, Augustin Lazăr spune că decizia de clasare a dosarului este o consecință a strategiei oportuniste de administrare a justiției, practicată de politicieni duplicitari.

05 mart. 2021, 12:57
Augustin Lazăr critică decizia de clasare în dosarul 10 august: „Este clar faptul că marile dosare sunt din nou blocate sub controlul celor interesaţi”

Augustin Lazăr, susține că soluția de clasare a ”Dosarului 10 august” este o nouă dovadă a faptului că marile dosare sunt blocate și aduse sub controlul celor interesați.

”Clasarea acestui dosar este rezultatul strategiei oportuniste de administrare a justiției și de leadeship, practicată de politicienii duplicitari, în instituțiile judiciare din România.

În managementul judiciar nu poți avea în același timp oameni conformiști și performanță în aflarea adevârului! Pentru a afla adevărul în dosarele cheie privind modernizarea societății, cetățenii români sunt nevoiți să se adreseze CEDO. Este clar faptul că marile dosare sunt din nou blocate sub controlul celor interesați. Sesizarea DIICOT a fost o manevră de preluare a competenței și de emitere a unei soluții de clasare vădit nelegale. O manevră tipică și pentru alte dosare, pentru aducerea în zona controlată”, a spus Augustin Lazăr, pentru Spotmedia.

Augustin Lazăr: „Sesizarea DIICOT a fost o manevră”

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat vineri, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat să explice public de urgenţă cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul 10 august să fie clasat, că trebuie văzută motivarea, pentru că o parte din dosar a fost disjunsă şi îşi va urma cursul.

„Este foarte important ca oamenii să cunoască detalii legate de stadiul acestui dosar. A fost un eveniment nefericit care a starnit emotie, oamenii asteapta raspunsuri si ele trebuei sa vina de la cei care trebuie sa dea raspunsurile. Eu voi încerca să dau nişte lămuriri cu privire la acest dosar, dar nu vă aşteptaţi să facem lumină în acest dosar astăzi. Este un dosar aflat pe rolul instantelor, eu am fost in Piata Victoriei, am vazut cu ochii mei alaturi de prieteni, colegi, rude. Voi incarca sa dau la o parte partea emotionala.

Factual o parte din dosarul 10 august a fost clasat definitiv fata de unele persoane, persoane din conducerea jandarmeriei care au fost implicate in evenimentele din acele zile, acest lucru a starnit un val de emotie. Acea încheiere pronunţată de judecătorul de camera preliminară e definitivă, dar până nu vedem motivarea, nu putem avea o imagine de ansamblu asupra a ceea ce s-a întâmplat. Solicitarea mea este să avem răbdare să vedem motivarea”, a spus ministrul Justiţiei.

Citeşte şi: Dosarul deschis de Mircea Negulescu deputatului PNL Mircea Rosca, la Înalta Curte