Augustin Lazăr, despre adjuncții săi de la Parchetul General: Am delegat colegi în care am încredere

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat luni că a delegat în funcțiile de prim-adjunct și adjunct de la PÎCCJ dintre colegii în care are încredere.

16 mai 2016, 12:49
Augustin Lazăr, despre adjuncții săi de la Parchetul General: Am delegat colegi în care am încredere

„Răspunderea îmi aparține mie pentru a realiza modernizarea Ministerului Public, iar colegii pe care mă întemeiez sunt cei pe care i-am delegat în aceste funcții. Doamna Oprean (Laura Oprean, delegată prim-adjunct – n.r.) este un magistrat al Ministerului Public cu o foarte bună reputație și cu un nivel de profesionalism înalt și perioada în care a îndeplinit o funcție la DNA este o perioadă în care și-a făcut datoria foarte bine și din acest motiv eu aș dori ca în continuare ea să lucreze în conducerea MP și să ne ajute la rezolvarea marilor cauze pe care le avem pe rol”, a explicat Augustin Lazăr, la sediul CSM, întrebat cum comentează afirmațiile Laurei Codruța Kovesi privind faptul că nu au fost lucrate dosare importante în perioada în care Oprean a fost delegată la DNA.

El a spus, de asemenea, că apreciază activitatea lui Codruț Olaru, însă la nivelul Parchetului General sunt doar două poziții de procuror general adjunct. „La vârful Ministerului Public există două poziții de procuror general adjunct: prim-adjunct al procurorului general și procuror general adjunct. Dacă erau mai multe poziții e posibil să fi cooptat în echipă mai multe persoane, poate pe domnul Olaru sau pe altcineva. Vreau să vă spun că eu am o impresie bună despre activitatea pe care domnia sa a desfășurat-o în Ministerul Public și chiar astăzi i-am mulțumit pentru modul în care am cooperat în această perioadă”, a afirmat Lazăr.

Procurorul general Augustin Lazăr a dispus, pe 9 mai, delegarea Laurei Oprean în funcția de prim-adjunct al procurorului general pe o perioadă de șase luni, începând cu data de 17 mai. Oprean îl înlocuiește în această funcție pe Bogdan Licu. Ea a ocupat funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. În 2012, Oprean a fost delegată pe o perioadă de șase luni să conducă Direcția Națională Anticorupție, după ce Daniel Morar a fost numit procuror general interimar.

Tot prin ordin emis de Augustin Lazăr, Bogdan Licu a fost delegat în funcția de adjunct al procurorului general pe o perioadă de șase luni. Bogdan Licu îl înlocuiește pe Codruț Olaru, cel care a fost unul dintre contracandidații lui Augustin Lazăr la șefia Ministerului Public.

Citeşte şi: Augustin Lazăr: Procurorii de caz vor aprecia când se va lua o măsură în dosarul Hexi Pharma