Augustin Lazăr: „Nu mi-e teamă de revocare, nu am nicio emoţie”. Replica lui Tudorel Toader

Procurorul general, Augustin Lazăr, a afirmat miercuri că nu are emoţii cu privire la procedura de evaluare a sa demarată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

19 sept. 2018, 07:03
Augustin Lazăr: „Nu mi-e teamă de revocare, nu am nicio emoţie”. Replica lui Tudorel Toader

„Eu de 36 de ani am fost evaluat foarte bine. Nu am nicio emoţie, eu mă cunosc pe mine”, a declarat Augustin Lazăr la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, precizând că nu îi este teamă de revocarea din funcţie.

Pe 25 august, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor încheiate cu SRI.

Toader a menţionat că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice. 

În replică, la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, Tudorel Toader a afirmat cu privire la evaluarea lui Augustin Lazăr că „întâi vom vedea care sunt argumentele finale și concluzia va rezulta din argumente”.

Întrebat când va da un răspuns cu privire la evaluare, Toader a spus că răspunsul îl va da „când va fi momentul”.

De asemenea, chestionat dacă i-a cerut un punct de vedere lui Augustin Lazăr, Tudorel Toader a declarat: „Ce punct de vedere? Ce să spună? Vrei să-l întreb pe el ce concluzii să pun? Apărarea este în alt tip de cauze”.

Tudorel Toader, întrebat dacă ia în calcul varianta revocării lui Augustin Lazăr: O întrebare fără răspuns, nu încep cu concluziile