Augustin Zegrean crede că impozitarea pensiilor ar putea pica la CCR: „E ca pe vremea chiaburilor”

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Concret, va fi impozitată diferența între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității.

17 iun. 2020, 17:03
Augustin Zegrean crede că impozitarea pensiilor ar putea pica la CCR: „E ca pe vremea chiaburilor”

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, crede că noua prevedere ar putea pica la examenul constituționalității de la CCR. 

”Unele prevederi ar putea fi neconstituționale. Nu poți să impozitezi pe unul cu 25% și pe unul cu 10%. Ce s-a făcut astăzi e similar cu anii 45, când unii au fost declarați chiaburi și trebuiau să dispară.”, a spus Augustin Zegrean, miercuri seara, la România TV.

Cu cât scade cea mai mare pensie specială din România. Ce bani pierd Tudorel Toader, Dorneanu sau Augustin Lazăr

Camera Deputaţilor a votat, miercuri, în calitate de for decizional, impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. Preşedintele USR, Dan Bana, afirmă că, astfel, ”o parte din nedreptate a fost rezolvată” şi aşteaptă eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a precizat că lumea trebuie să înţeleagă că nu există două tipuri de pensionari, unul mai special decât altul, în timp ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că ”PSD a impozitat drastic pensiile speciale cu până la 85% din valoare”.