Augustin Zegrean, despre sesizările în cazul ŞOVA: Nu judecăm doar ca să ne aflăm în treabă VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis şi PNL au sesizat Curtea Constituţională în cazul votului din Senat privind reţinerea şi arestarea lui Dan Şova. Şeful CCR, Augustin Zegrean, le-a transmis, vineri, parlamentarilor că "orice lege trebuie respectată", inclusiv de către cei care dau legi. CCR a comunicat iniţial că va dezbate sesizările pe 22 aprilie, dar a revenit ulterior şi a precizat că acestea vor fi judecate pe 8 aprilie. 

27 mart. 2015, 08:25
Augustin Zegrean, despre sesizările în cazul ŞOVA: Nu judecăm doar ca să ne aflăm în treabă VIDEO

Şeful CCR, Augustin Zegrean, a declarat, vineri, că a primit sesizările preşedintelui Klaus Iohannis şi PNL în legătură cu votul dat de Senat în cazul solicitării de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Întrebat dacă, în acest caz, conducerea Senatului se face vinovată pentru votul din plen, Zegrean a răspuns: „Eu nu judec pe nimeni, nici pe conducere, nici pe neconducere”.

„Orice lege trebuie respectată de oricine. Asta e definiţa sumară a statului de drept. Cei care dau legile să le respecte şi ei”, a adăugat Zegrean.

Întrebat dacă se mai poate întâmpla ceva în cazul Şova, în eventualitatea unei decizii favorabile a CCR, Zegrean a răspuns: „Nu judecăm doar ca să ne aflăm n treabă”.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis cere CCR să soluţioneze conflictul juridic după votul pe ridicarea imunităţii lui Dan Şova