Augustin Zegrean: Şi Iohannis, şi Dăncilă sunt în afara Constituţiei

Augustin Zegrean, fostul presedinte CCR, spune că atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Viorica Dăncilă se află în afara Constituţiei în chestiunea blocajului guvernamental.

04 oct. 2019, 16:47
Augustin Zegrean: Şi Iohannis, şi Dăncilă sunt în afara Constituţiei

„Presedintele a refuzat sa numeasca interimari, acum CCR l-a obligat sa numeasca de indata, cine este de vina oare? Acum sa se descurce ei. Amandoi sunt in afara Constitutiei, si presedintele si premierul, pentru ca au tot taraganat-o pana s-a ajuns aici. Premierul daca mergea la Parlament se rezolva de mult. Presedintele, daca semna decretele, nu se ajungea aici. Acum singura solutie mai este ca premierul sa mearga cu propunerile in Parlament pentru remaniere, dar asta dupa motiunea de cenzura. Asteptam pana joi, nu piere tara”, a declarat Augustin Zegrean pentru ŞtiriPeSurse.ro.

El a mai spus că nu se poate să existe interimate succesive la ministere.

„Nu. Constitutia nu permite. Deci in 45 de zile trebuie sa se rezolve problema”, a precizat Zegrean.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis noi propuneri de miniştri interimari la Educaţie, Interne şi Justiţie. Totul in contextul in care şeful statului a fost obligat de CCR să revoce ministrii demisi de premierul Dăncilă în 26 august şi să numească interimari.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă a trimis la Cotroceni noi propuneri de miniştri interimari la Educaţie, Interne şi Justiţie