Augustin Zegrean sugerează că PRIMARII care au migrat ar putea REVENI la partidele lor în urma deciziei CCR

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat vineri că situaţia juridică a aleşilor locali care în baza OUG 55/2014 au migrat la alt partid, act declarat neconstituţional, trebuie decisă de Parlament prin legea de respingere.

19 dec. 2014, 15:48
Augustin Zegrean sugerează că PRIMARII care au migrat ar putea REVENI la partidele lor în urma deciziei CCR

Întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora primarii care au schimbat partidul nu sunt sunt afectaţi de decizia CCR pentru că aceasta nu se aplică retroactiv, Augustin Zegrean a precizat:

„Răspunsul îl găsiţi în Constituţie. Acolo scrie că deciziile sunt general obligatorii. Ce să facem mai mult? Dacă aia care a produs efecte a fost declarată neconstituţională, vrei să spun eu răspunsul?”.

Dragnea, despre OUG „traseistilor”, declarata neconstitutionala: In mod normal, primarii nu au ce să se teamă

Zegrean a sugerat însă care ar trebui să fie soluţia în urma deciziei CCR de neconstituţionalitate a Ordonanţei. „Dacă ţi-ar fi luat dumitale casa printr-o ordonanţă, care după aceea ar fi declarat neconstituţională, ce-ai face? Ţi-ai lua casa inapoi, nu? Aşa mă gândesc şi eu”, i-a spus Zegrean unui jurnalist.

Întrebat în continuare dacă aleşii locali ar trebui să-şi piardă mandatele, şeful CCR a arătat: „Asta e o întrebare la care astept si eu un raspuns. Aţi văzut ce scrie în decizie? (…) Voi ati vrea să spun eu acum da, toţi cei care au plecat ar trebui să plece. Nu e aşa. Pentru că în decizia Curţii scrie că Parlamentul, prin legea de respingere a ordonanţei, trebuie să stabilească ce se intâmplă cu efectele produse. Este text în Constituţie. Dacă nu se respecta nici Constituţia, mai mult ce putem noi facem?”

În final, Zegrean a insistat că parlamentarii trebuie să dea lege de respingere a ordonanţei: „Ei au făcut-o, ei s-o dreagă”.

CCR: Ordonanţa privind TRASEISMUL este neconstituţională