AUR cere Guvernului să oprească amicalul Ungaria – Ținutul Secuiesc de la Miercurea Ciuc. „O veritabilă amenințare la adresa siguranței naționale”

Oficialii lui FK Csikszereda vor inaugura stadionul modernizat din Miercurea Ciuc cu un meci amical între naționalele U18 ale Ungariei și Ținutului Secuiesc. Iniţial, a fost invitată naţionala României, dar FRF a refuzat!

12 iul. 2022, 08:39
AUR cere Guvernului să oprească amicalul Ungaria – Ținutul Secuiesc de la Miercurea Ciuc. „O veritabilă amenințare la adresa siguranței naționale”
AUR cere Guvernului să oprească amicalul Ungaria - Ținutul Secuiesc de la Miercurea Ciuc

AUR cere Guvernului să oprească amicalul Ungaria – Ținutul Secuiesc de la Miercurea Ciuc. Gazdele și-ar fi dorit ca naționala U18 a României să fie prezentă la momentul festiv, însă FRF s-a văzut nevoită să refuze invitația, iar locul „tricolorilor” a fost luat de o selecționată a Ținutului Secuiesc.

„Acest meci reprezintă nu doar o sfidare similară cu ultimele incidente de la partidele de hochei și fotbal, ci prin el se încearcă și statalizarea așa-zisului ținut secuiesc.  Este o etapă în care asistăm la crearea sau inocularea ideii de stat maghiar în Transilvania, care joacă cu celălalt stat maghiar, Ungaria. O idee mai veche a revizionismului maghiar, realizabilă acum, ca urmare a maghiarizării guvernului de la București și a șantajului UDMR”, a declarat George Simion, președintele AUR.

Laszlo Boloni, mesaj de susţinere pentru naţionala Ţinutului Secuiesc. „Sunt foarte bucuros să fiu unul dintre voi. Vă doresc mult succes şi să duceţi drapelul mai departe!”

AUR cere Guvernului să oprească amicalul Ungaria – Ținutul Secuiesc de la Miercurea Ciuc. „Guvernul și Instituția Prefectului din județul Harghita să iasă din pasivitatea care a dus la o astfel de situație inacceptabilă și să ia măsuri. Discutăm despre o veritabilă amenințare la adresa siguranței naționale. Trebuie intervenit rapid, înainte ca lucrurile să scape complet de sub control.  De asemenea, apreciem drept lipsită de înțelepciune decizia Federației Române de Fotbal de a nu da curs invitației venite din partea omologilor din Ungaria. Dacă meciul s-ar fi disputat între naționalele României și Ungariei, nu am mai fi avut niciun caz astăzi. Le-am dat singuri apă la moară”, a spus şi Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Senat.

Partida Ungaria – Ţinutul Secuiesc va avea loc pe 23 iulie, într-o perioadă în care calendarul naționalei U18 a României e încărcat deja cu alte acțiuni.

George Simion cere măsuri dure după ce hocheiştii „tricolori” de etnie maghiară au cântat imnul Ţinutului Secuiesc. „Să fie excluşi din echipa naţională. Sunt nişte separatişti plătiţi”

„Dacă ar veni România în ultimul moment, eu aș schimba și am juca cu România, dar e greu de crezut. Pe altcineva nu am vrut să chemăm. Mi s-ar fi părut caraghios ca eu să inaugurez baza cu un amical Ungaria – Serbia, de exemplu. Așa că am avut aceste doua opțiuni. Am dorit cu România, nu s-a putut, și atunci am ales această variantă B. Va fi o selecționată ad-hoc a Ținutului Secuiesc. Un jucător de la Sepsi, un jucător de la Târgu Mureș și tot așa. Sincer, pe mine nu mă interesează politica, am văzut că doar pe d-voastră vă interesează. Dar observ că sunt două păreri distincte care se bat cap în cap. Unii spun că Ținutul Secuiesc nu există, atunci de ce agită atât? A doua e o părere mai radicală: că există, dar trebuie desființat. Nu vreau să intru în aceste discuții”, a spus Zoltan Szondy, cel care, în finalul anului 2021, a șocat opinia publică printr-o serie de declarații controversate: „În momentul în care presa şi televiziunile de specialitate române vor avea emisiuni şi în limba maghiară, din acel moment o să avem şi noi un site în limba română!”.