AUR cere în continuare demisia sau demiterea lui Raed Arafat: „Nu am uitat că este artizanul măsurilor care au provocat daune economice şi chiar morţi”

Senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte al AUR, solicită demiterea sau demisia secretarului de stat Raed Arafat, pe care îl consideră "principalul artizan" al tuturor măsurilor restrictive din ultimul an.

21 apr. 2021, 19:47
AUR cere în continuare demisia sau demiterea lui Raed Arafat: „Nu am uitat că este artizanul măsurilor care au provocat daune economice şi chiar morţi”

Copreşedintele AUR îi cere imperativ premierului Florin Cîţu să îl demită pe secretarul de stat din MAI Raed Arafat şi se întreabă de ce medicul este protejat de la cel mai înalt nivel politic.

„Revenim asupra cererii noastre de demisie sau demitere a secretarului de stat Raed Arafat. Nu am uitat că este principalul artizan al tuturor măsurilor restrictive din ultimul an, care au provocat daune economice şi, considerăm noi, chiar morţi.

Aşteptăm în continuare ca premierul să facă acest gest de a-l demite sau a-l invita pe domnul Arafat să demisioneze. Nu înţelegem de ce este atât de protejat acest domn doctor”, a declarat Claudiu Târziu, miercuri, la o conferinţă de presă.

AUR cere demiterea ministrului de Interne

George Simion, copreşedintele AUR, i-a cerut premierului Florin Cîţu să-l demită pe Lucian Bode, ministrul de Interne, pe care-l acuză că s-ar fi folosit de poliţişti şi jandarmi pentru „a vâna demonstranţi” şi pentru a desfăşura activitate preventivă.

„Am depus o interpelare prin colegul Ionuţ Neagu, senator, la premierul României, pentru a-l demite pe ministrul de Interne Bode, care, din păcate, a folosit poliţiştii şi jandarmii, în ultimele luni de când a preluat mandatul, nu pentru activitate preventivă, nu pentru muncă specifică de poliţie, ci pentru a vâna demonstranţi”, a declarat copreședintele AUR, George Simion, conform Agerpres.

De asemenea, George Simion consideră că polițiștii și jandarmii se ocupă de „hăituirea bătrânilor care nu poartă mască, de bunici care vând leuştean și de minore care vând ghiocei” pentru a-și atinge normele de amenzi.

„6.500 de amenzi s-au acordat de către lucrătorii Ministerului de Interne doar pentru protestele care au dus la căderea ministrului Voiculescu. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii se ocupă de hăiturea bătrânilor care nu poartă mască, de bunici care vând leuştean, de minore care vând ghiocei şi primim semnale nenumărate din partea poliţiştilor şi jandarmilor că li se dau norme de amenzi şi li se cere să facă lucruri care nu sunt în fişa postului”, a afirmat.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Coaliţia de guvernare a trecut printr-un moment dificil, iar răspunsul a fost unul bun”