AUR, partidul surpriză de la alegerile parlamentare, vine direct din galerie. George Simion e „ultras” şi liderul „Uniţi sub tricolor”

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este considerat marea surpriză a alegerilor parlamentare 2020 deoarece, conform sondajelor, a obţinut peste 5% din voturi încă de la prima participare la acest tip de scrutin. George Simion, copreşedintele AUR, este liderul ultras al grupului "Uniţi sub tricolor" şi autor al mai multor derapaje xenofobe la meciurile echipei naţionale de fotbal, scrie Gazeta Sporturilor

06 dec. 2020, 23:28
AUR, partidul surpriză de la alegerile parlamentare, vine direct din galerie. George Simion e „ultras” şi liderul „Uniţi sub tricolor”

AUR, partidul surpriză de la alegerile parlamentare. George Simion a fost promotorul AUR în campania pentru alegerile parlamentare 2020. Activist civic, Simion militează pentru unirea României cu Republica Moldova şi are o strânsă legătură cu fenomenul ultras.

AUR, partidul surpriză de la alegerile parlamentare, legăturile cu galeriile ultras

George Simion este membru cofondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”, principalele formațiuni ultras care sprijină echipa națională a României. Tot el a pus bazele revistei „Romanian Ultras”, conform Gazeta Sporturilor.

Citeşte şi: Cine este George Simion, liderul AUR, partidul care ar putea fi surpriza alegerilor parlamentare 2020. Unionistul vrea să ajungă deputat, dar are interdicţie a intra în Republica Moldova

Cum a descoperit George Simion fenomenul ultras. „Era încă perioada când se imprimau fotografii de pe negative”

George Simion a povestit într-un interviu acordat Revistei Ultra despre primele contacte cu viaţa de ultras.

„În 2001 am luat contact cu realitatea peluzelor românești și tot atunci am descoperit și fenomenul ultras la nivel continental. S-a întâmplat prin intermediul corespondenței pe care am purtat-o cu suporteri și colecționari din alte țări – da, era încă perioada când se imprimau fotografii de pe negative și oamenii corespondau prin scrisori”, a spus George Simion, conform sursei citate.

„Primul meci relevant pentru mine a fost România – Bosnia, disputat în vara lui 2003 pe un arhiplin stadion central din Bănie. Cei care au fost în ziua aia la meci își amintesc cu siguranță atmosfera din jurul acelei partide. Echipa de club pe care o iubeam a murit în 2002, așa că am putut și mai mult să mă dedic proiectului susținerii naționalei. Aici am legat prietenii cu oameni din toate peluzele românești”, a mai precizat liderul AUR.

Liderul AUR a avut dispute cu forţele de ordine

Potrivit Gazeta Sporturilor, George Simion a avut mai multe dispute cu forţele de ordine şi în campania pentru alegerile parlamentare.

Una dintre promisiunile liderului AUR este schimbarea legii 4 prin care Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a însărprit măsurile de siguranţă pe stadioane.

George Simion e membru al utraşilor „Uniți sub tricolor”

Ultraşii din grupare „Uniţi sub tricolor” s-au aflat de mai multe ori în atenţia publică. Recent, au scandat împotriva naturalizării fotbalistului portughez Mario Camora. Fanii au afişat atunci un mesaj xenofob.

De asemenea, comportamentul membrilor „Uniți sub tricolor” a dus și la disputarea cu porțile închise a meciului dintre România și Norvegia, din 2019. UEFA a considerat atunci că au existat scandări xenofobe la disputa precedentă, contra Spaniei.

foto: Gazeta Sporturilor