Moldovenii de peste Prut stau şi o jumătate de oră la coadă, ca să voteze. AUR este marea surpriză

Timpii de aşteptare la câteva secţii de vot organizate în Chişinău pentru alegerile parlamentare din România sunt la ora 16:00 între 20 şi 30 de minute, după ce în jurul prânzului au fost cozi destul de mari, în condiţiile în care timpii de aşteptare ajungeau şi la 60 de minute.

06 dec. 2020, 17:26
Moldovenii de peste Prut stau şi o jumătate de oră la coadă, ca să voteze. AUR este marea surpriză

La ora prânzului, la secţiile de vot de la Secţia consulară di Chişinău şi de la Liceul ,,Gheorghe Asachi” timpii de aşteptare erau de o oră, potrivit presei din Republica Moldova. Partidul AUR este marea surpriză a acestui scrutin şi în preferinţele alegătorilor de peste Prut.

La ora 16:00, timpul maxim de aşteptare la alte două secţii era de 30 de minute, în timp ce la Liceul „Gheorghe Asachi” e de 20 de minute.

Citeşte şi Partidul AUR, marea surpriză a alegerilor parlamentare 2020. Când s-a înfinţat formaţiunea politică şi care este povestea: Protest în corturi la Piaţa Victoriei

La secţiile de vot din Republica Moldova au votat până acum peste 29.000 de alegători, 12.770 fiind în Chişinău.

O surpriză este scorul obţinut de formaâiunea AUR, care ar intra în Parlament, dacă ar fi să ne luăm după exit-poll-urile de la Chişinău. AUR a fost înființat în septembrie 2020 de George Simion, cunoscut militant pentru unirea Basarabiei cu România, de aici şi preferinţa moldovenilor de peste Prut pentru această formaţiune politică. AUR a avut pe 24 ianuarie 2020 prima adunare a congresului, iar conducerea aleasă este formată din doi copreședinți: George Simion și fostul jurnalist Claudiu Târziu.

Rezultatele de la exit-poll-uri, potrivit timpul.md:

1. PNL – 32%
2. PSD – 29%
3. USR PLUS – 17%
4. ProRomânia -6%
5. AUR – 6%
6. UDMR – 5%
7. PMP -3%.


loading...
Partenerii noștri