Aurescu face apel la ratificarea rapidă a acordurilor cu Moldova, Ucraina şi Georgia

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Bogdan Aurescu, a arătat la o reuniune organizată la Varşovia că ratificarea rapidă de către România a acordurilor de asociere cu Republica Moldova, Georgia şi Ucraina demonstrează seriozitatea şi consecvenţa cu care Bucureştiul înţelege să susţină parcursul european al celor trei state partenere, informează Agerpres.

16 iul. 2014, 15:48
Aurescu face apel la ratificarea rapidă a acordurilor cu Moldova, Ucraina şi Georgia

Potrivit sursei citate, în cadrul aceleiaşi reuniuni, Aurescu a făcut apel la ratificarea rapidă de către statele membre UE a celor trei acorduri.

Bogdan Aurescu a participat, la Varşovia, la reuniunea informală a statelor membre ale Uniunii Europene cu viziuni similare pe tema Politicii Europene de Vecinătate, cu accent asupra Parteneriatului Estic.

‘Oficialul român a prezentat priorităţile României în raport cu Vecinătatea Estică a UE şi a subliniat îngrijorarea faţă de evoluţiile din Estul Ucrainei, în condiţiile în care sunt necesare eforturi susţinute şi ferme pentru înregistrarea de progrese pentru soluţionarea crizei. A pledat pentru intensificarea eforturilor comunităţii internaţionale, atât în plan diplomatic, cât şi în ce priveşte regimul sancţionatoriu’, se arată în comunicatul amintit.

Aurescu a subliniat totodată că este necesar sprijinul coordonat şi eficient, la nivelul UE, pentru statele partenere, astfel încât  acestea să facă faţă presiunilor cu impact regional ale Federaţiei Ruse în multiple domenii. Oficialul român a pledat, de asemenea, pentru continuarea dialogului cu Rusia, bazat pe respectarea opţiunilor liber exprimate de statele partenere din cadrul Parteneriatului Estic, de o manieră care să asigure stabilitatea şi prosperitatea în regiune.