Aurescu face apel la ratificarea rapidă a acordurilor cu Moldova, Ucraina şi Georgia

Publicat: Miercuri, 16 Iulie 2014 18:48 // Actualizat: Miercuri, 16 Iulie 2014 18:48 // Sursa: romaniatv.net

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Bogdan Aurescu, a arătat la o reuniune organizată la Varşovia că ratificarea rapidă de către România a acordurilor de asociere cu Republica Moldova, Georgia şi Ucraina demonstrează seriozitatea şi consecvenţa cu care Bucureştiul înţelege să susţină parcursul european al celor trei state partenere, informează Agerpres.

Foto: adevarul.ro

Potrivit sursei citate, în cadrul aceleiaşi reuniuni, Aurescu a făcut apel la ratificarea rapidă de către statele membre UE a celor trei acorduri.

Bogdan Aurescu a participat, la Varşovia, la reuniunea informală a statelor membre ale Uniunii Europene cu viziuni similare pe tema Politicii Europene de Vecinătate, cu accent asupra Parteneriatului Estic.

'Oficialul român a prezentat priorităţile României în raport cu Vecinătatea Estică a UE şi a subliniat îngrijorarea faţă de evoluţiile din Estul Ucrainei, în condiţiile în care sunt necesare eforturi susţinute şi ferme pentru înregistrarea de progrese pentru soluţionarea crizei. A pledat pentru intensificarea eforturilor comunităţii internaţionale, atât în plan diplomatic, cât şi în ce priveşte regimul sancţionatoriu', se arată în comunicatul amintit.

Aurescu a subliniat totodată că este necesar sprijinul coordonat şi eficient, la nivelul UE, pentru statele partenere, astfel încât  acestea să facă faţă presiunilor cu impact regional ale Federaţiei Ruse în multiple domenii. Oficialul român a pledat, de asemenea, pentru continuarea dialogului cu Rusia, bazat pe respectarea opţiunilor liber exprimate de statele partenere din cadrul Parteneriatului Estic, de o manieră care să asigure stabilitatea şi prosperitatea în regiune.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
acord de asociere Bogdan Aurescu Moldova secretar stat Ucraina
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 iul 23:16
Răspunde | Votează email 1 email
Ostafi Florea
Este unul dintre putinii care intelege cat de autodistrugatoare este politica Romaniei in relatiile cu Rusia.
16 iul 22:26
... Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Bogdan Aurescu, a arătat la o reuniune organizată la Varşovia că...
16 iul 19:04
...Republica Moldova, Georgia şi Ucraina demonstrează seriozitatea şi consecvenţa cu care Bucureştiul Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8641
RON
24 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H