Austeritate la Palatul Buckingham: Regina Marii Britanii reduce consumul

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a impus reducerea consumului de energie la Palatul Buckingham, din cauza creşterii facturilor la electricitate şi gaze, relatează Financial Times în ediţia electronică.

22 oct. 2011, 08:18
Austeritate la Palatul Buckingham: Regina Marii Britanii reduce consumul

Mai multe afişe au fost puse în Palatul Buckingham, cu titlul Economie de Combusibil, care avertizează ferm: „Este atrasă atenţia tuturor membrilor personalului asupra nevoii de a stinge becurile inutile”. Însăşi regina merge pe coridoarele palatului şi stinge becurile care nu sunt necesare, a declarat un angajat de la Palatul Buckingham.

Potrivit datelor oficiale, facturile reginei la elecricitate şi gaze erau în valoare de 2,2 milioane de lire sterline (aproximativ 2,5 milioane de euro) în anul fiscal 2010-2011, reprezentând 6,9 la sută din veniturile guvernamentale ale Casei regale.

Venitul reginei a fost ulterior îngheţat, în timp ce facturile la energie au crescut în medie cu 20 la sută. În condiţiile unui consum constant, facturile vor creşte în acest an fiscal la 2,6 milioane de lire sterline (circa 2,98 milioane de euro), reprezentând 8,2 la sută din venitul reginei.

În aceste condiţii, regina se apropie de „sărăcia energetică”, o situaţie în care un proprietar trebuie să cheltuiască 10 la sută din venitul său anual pentru a-şi încălzi locuinţa la un nivel acceptabil.