Austeritate la Palatul Buckingham: Regina Marii Britanii reduce consumul

Publicat: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011 11:18 // Actualizat: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011 11:18 // Sursa: RTV.net
Autor: cristi.dorombach

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a impus reducerea consumului de energie la Palatul Buckingham, din cauza creşterii facturilor la electricitate şi gaze, relatează Financial Times în ediţia electronică.

Mai multe afişe au fost puse în Palatul Buckingham, cu titlul Economie de Combusibil, care avertizează ferm: "Este atrasă atenţia tuturor membrilor personalului asupra nevoii de a stinge becurile inutile". Însăşi regina merge pe coridoarele palatului şi stinge becurile care nu sunt necesare, a declarat un angajat de la Palatul Buckingham.

Potrivit datelor oficiale, facturile reginei la elecricitate şi gaze erau în valoare de 2,2 milioane de lire sterline (aproximativ 2,5 milioane de euro) în anul fiscal 2010-2011, reprezentând 6,9 la sută din veniturile guvernamentale ale Casei regale.

Venitul reginei a fost ulterior îngheţat, în timp ce facturile la energie au crescut în medie cu 20 la sută. În condiţiile unui consum constant, facturile vor creşte în acest an fiscal la 2,6 milioane de lire sterline (circa 2,98 milioane de euro), reprezentând 8,2 la sută din venitul reginei.

În aceste condiţii, regina se apropie de "sărăcia energetică", o situaţie în care un proprietar trebuie să cheltuiască 10 la sută din venitul său anual pentru a-şi încălzi locuinţa la un nivel acceptabil.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
combustibil Financial Times Palatul Buckingham Regina Elisabeta a II-a
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H