Australia are prea mulţi… dromaderi: Populaţia lor a fost redusă

Populaţia dromaderilor sălbatici din Australia s-a redus mult şi numără în prezent circa 300.000 de exemplare, faţă de un milion în urmă cu zece ani, după patru ani de efort pentru reducerea numărului acestor animale aduse de colonişti, potrivit unui studiu publicat joi.

21 nov. 2013, 12:47
Australia are prea mulţi… dromaderi: Populaţia lor a fost redusă

Dromaderii au fost aduşi în Australia în secolul al XIX-lea de colonişti, care îi foloseau la transportul de mărfuri şi materiale, înainte de construirea liniilor de cale ferată, scrie Agerpres.

Trăind în libertate şi fără existenţa unor prădători naturali, aceste animale s-au reprodus rapid punând în pericol zone fragile, flora şi fauna locale.

Autorităţile au implementat în 2009 un program de gestionare a dromaderilor sălbatici, cu scopul de a studia impactul acestora asupra mediului şi pentru a reduce populaţia lor.

„Avem o şansă reală acum de a menţine un număr redus de dromaderi sălbatici în deşertul Simpson şi regiunea Pilbara”, afirmă în acest studiu Jan Ferguson, director al asociaţiei Ninti One, un ONG care gestionează acest program.

Numărul acestora animale a fost redus la 300.000, după sacrificări în masă realizate cu ajutorul elicopterelor pe o suprafaţă de peste 3 milioane de kilometri pătraţi.

Reducerea populaţiei îmbunătăţeşte totodată condiţiile de viaţă ale animalelor care au rămas, adaugă studiul.