AUSTRALIAN OPEN 2016. O nouă surpriză în sferturi, Azarenka a fost eliminată de Kerber

AUSTRALIAN OPEN 2016. Johanna Konta a devenit prima jucătoare de tenis din Marea Britanie care reunește să se califice în penultimul act al unui turneu de Mare Șlem, din 1983 și până în prezent, după ce a învins-o în două seturi, 6-4, 6-1, pe chinezoaica Shuai Zhang, într-o partidă din sferturile de finală ale Openului Australiei, disputată miercuri la Melbourne.

27 ian. 2016, 07:56
AUSTRALIAN OPEN 2016. O nouă surpriză în sferturi, Azarenka a fost eliminată de Kerber

AUSTRALIAN OPEN 2016. Johanna Konta (47 WTA) o va avea ca adversară în semifinale pe germanca Angelique Kerber, numărul 6 mondial, care a reușit să se impună cu 6-3, 7-5 în fața belarusei Victoria Azarenka, cap de serie numărul 14 și dublă câștigătoare a competiției de la Antipozi (2012 și 2013).

Britanica a reușit să domine partida cu Zhang, revelația actualei ediții a competiției de la Melbourne, cea care a eliminat-o în primul tur pe favorita numărul 2, românca Simona Halep.

Citeşte şi AUSTRALIAN OPEN 2016. Horia Tecău s-a calificat în semifinale, la dublu mixt

Născută la Sydney, în urmă cu 24 de ani, Johanna Konta s-a aflat mult timp mai jos de locul 150 în clasamentul WTA, înainte de a reuși o primă performanță importantă anul trecut, când a atins faza optimilor de finală la US Open. La Melbourne, ea a eliminat-o pe americanca Venus Williams, cap de serie numărul 8, iar apoi a beneficiat de un tablou suficient de favorabil, care a propulsat-o până în penultimul act.

Angelique Kerber (28 ani), câștigătoarea a patru titluri WTA în 2015, nu a mai depășit niciodată până acum faza optimilor de finală la Australian Open, însă a jucat o semifinală la US Open în 2011 și încă una la Wimbledon, în 2012. Germanca a înregistrat cu această ocazie prima sa victorie împotriva Victoriei Azarenka, în șase dueluri, în fața căreia se înclinase ultima oară în urmă cu doar 10 zile, în finala turneului de la Brisbane.

Kerber a devenit totodată prima reprezentată a țării sale calificată în careul de ași la Australian Open, după Anke Huber, care a atins semifinalele singurului turneu de Mare Șlem din emisfera sudică în 1998.

În cealaltă semifinală feminină de la Australian Open se vor întâlni americanca Serena Williams, numărul unu mondial, și poloneza Agnieszka Radwanska, care și-au asigurat calificarea încă de marți.

Rezultate (sferturi de finală)

Marți
Serena Williams (SUA/N.1) — Maria Șarapova (Rusia/N.5) 6-4, 6-1
Agnieszka Radwanska (Polonia/N.4) — Carla Suarez Navarro (Spania/N.10) 6-1, 6-3

Miercuri
Johanna Konta (Marea Britanie) — Shuai Zhang (China) 6-4, 6-1
Angelique Kerber (Germania/N.7) — Victoria Zarenka (Belarus/N.14) 6-3, 7-5