Austria acordă cetăţenie urmaşilor victimelor nazismului

Publicat: Vineri, 20 Septembrie 2019 09:45 // Actualizat: Vineri, 20 Septembrie 2019 09:45 // Sursa: romaniatv.net

Descendenţii victimelor nazismului care au fost nevoiţi să fugă din Austria din cauza persecuţiilor celui de-al III-lea Reich vor putea în curând să obţină cetăţenia austriacă în virtutea unei legi votate joi la Viena, potrivit AFP.

Copiii, nepoţii şi strănepoţii evreilor şi victimelor nazismului care au părăsit Austria din cauza persecuţiilor regimului hitlerist vor putea cere cetăţenia austriacă. Doar supravieţuitorii Holocaustului aveau până acum această posibilitate, informează news.ro.  

Preşedintele comunităţii evreieşti din Viena, Oskar Deutsch, a salutat "o decizie care plasează Austria la înălţimea responsabilităţilor istorice" în crimele din cel de-al Doilea Război Mondial.

Noua lege se va aplica urmaşilor victimelor care au fugit din Austria şi care au avut, în epocă, cetăţenia austriacă sau pe cea a unei foste ţări din imperiul austro-ungar de până în 1918, din Croaţia până în Cehia, potrivit news.ro.   

Viena le va oferi un paşaport fără ca solicitanţii să aibă nevoie de rezidenţă în Austria sau să renunţe la cetăţenia de origine, creând astfel un regim special căci legea austriacă nu permite dubla cetăţenie decât în cazuri foarte stricte.  

În cadrul dezbaterilor pregătitoare noii legi, responsabilii austrieci au indicat faptul că au primit deja solicitări din partea urmaşilor victimelor de la a doua sau a treia generaţie, în special britanici, care doreau să primească cetăţenia unei alte ţări din Uniunea Europeană în persepectiva Brexitului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H