Austria îi bagă pe nevaccinaţi în lockdown. De luni, locuitorii din Linz şi alte mari oraşe au voie să iasă din case doar la muncă şi la pâine

De luni, orice persoană din Austria Superioară, care nu a fost vaccinată împotriva COVID-19, va avea voie să-şi părăsească locuinţa doar pentru a lucra, pentru a cumpăra alimente sau pentru situaţii de urgenţă.

12 nov. 2021, 22:29
Austria îi bagă pe nevaccinaţi în lockdown. De luni, locuitorii din Linz şi alte mari oraşe au voie să iasă din case doar la muncă şi la pâine

Provincia Austria Superioară – a patra ca mărime din Austria, cu o populație de 1,5 milioane – se confruntă cu o creștere a infecțiilor cu coronavirus, din cauza ratei scăzute de vaccinare și a impactului schimbării sezoniere a vremii.

Conform planurilor guvernatorului Thomas Stelzer, persoanele nevaccinate vor fi supuse de luni unor condiții de izolare similare cu cele impuse în primăvară: li se va permite să-și părăsească casele doar o dată pe zi din motive „esențiale”. Poliția va efectua controale pe teren asupra persoanelor din spațiile publice, pentru a verifica starea vaccinării, a confirmat Ministerul de Interne din Austria.

Citeşte şi Austria pregăteşte izolarea nevaccinaţilor. Cancelarul îi ameninţă cu lockdown strict

Evenimentele publice din provincie vor fi, de asemenea, anulate în întregime, a spus Stelzer, indiferent de statutul de vaccinare al participanților. „Situația este dramatică, așa că trecem la a cincea etapă și planificăm o izolare pentru persoanele nevaccinate, începând de luni”, a declarat Stelzer pentru ziarul austriac Kronen Zeitung şi preluat de Financial Times.

Citeşte şi Austria, scenariu sumbru pentru Europa: Urmează un ”blackout”. Am putea avea o pană de curent catastrofală

„Este deja foarte clar că iarna aceasta şi Crăciunul vor fi incomode pentru cei nevaccinaţi”, a declarat şi cancelarul Austriei, Alexander Schallenberg. În contextul numărului mare de infectări provocate de cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, a devenit o chestiune de doar câteva zile înainte ca austriecii nevaccinaţi să fie obligaţi să trăiască într-un lockdown strict, a mai spus acesta.