Austria oferă 25 de euro medicilor pentru fiecare vaccin administrat

Austria oferă 25 de euro medicilor pentru fiecare doză de vaccin anti-covid administrată, plus un bonus de 150 de euro pe oră dacă vor trebui să se deplaseze la cămine de bătrâni.

12 ian. 2021, 22:57
Austria oferă 25 de euro medicilor pentru fiecare vaccin administrat
Austria oferă 25 de euro medicilor pentru fiecare vaccin administrat

Austria oferă 25 de euro medicilor pentru fiecare vaccin administrat. Membrii personalului sanitar austriac vor primi bani pentru fiecare doză de vaccin administrată.

Austria oferă 25 de euro medicilor pentru fiecare vaccin administrat. În ce condiţii se oferă bonusul de 150 de euro

Mai mult, cadrele medicale primesc un bonus de 150 de euro pe oră dacă vor trebui să se deplaseze la cămine de bătrâni, relatează marţi EFE, citată de Agerpres. 

Sporurile acordate cadrelor medicale au fost convenite între guvern şi asociaţiile medicilor. Finanţarea lor va fi asigurată de sistemul de asistenţă socială, astfel că măsura nu va presupune costuri pentru landurile federale, care trebuie să asigure distribuirea vaccinurilor.

Campania de vaccinare în Austria este în prima etapă. Momentan se vaccinează personalul sanitar, pacienţii din grupele de risc şi rezidenţii din căminele pentru vârstnici.

Reamintim că Austria se află în prezent într-un al treilea lockdown decretat pentru a limita răspândirea coronavirusului, autorităţile nereuşind încă să frâneze ritmul îmbolnăvirilor.

În ultimele şapte zile s-au înregistrat 163 de cazuri la 100.000 de locuitori, în timp ce numărul deceselor de la începutul pandemiei a ajuns la 6.819.

Citeşte şi Austria dezvăluie o situaţie alarmantă. Peste 60% din cazurile de infectare cu coronavirus au trecut neobservate

Austria se pregăteşte de redeschiderea şcolilor. Cinci milioane de teste rapide oferite gratuit elevilor

Ministrul Educaţiei, Heinz Fassmann, a anunţat, sâmbătă că elevii vor primi săptămânal teste rapide pentru depistarea coronavirusului.

„Testarea este într-adevăr singura soluţie pentru a depăşi acest moment dificil până când vom avea o acoperire vaccinală ridicată”, a subliniat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Viena, potrivit Agerpres.

Cinci milioane de teste antigen vor fi furnizate şcolilor, testarea urmând să fie voluntară şi gratuită. Pentru efectuarea acestor teste, tampoanele de recoltare nu vor trebui introduse adânc în nas, ci doar unul sau doi centimetri. Din acest motiv, ele pot fi folosite şi de copii, sub îndrumarea adulţilor, iar rezultatul va fi vizibil în 15 minute.

Părinţii elevilor de şcoală elementară vor fi rugaţi să ajute la testarea acasă a copiilor lor în fiecare zi de luni. Pentru elevii mai mari, testarea poate avea loc în şcoli sau acasă.

Guvernul urmează să decidă săptămâna viitoare dacă predarea în clasă se va relua pe 18 ianuarie aşa cum a fost planificat iniţial.

Profesorii urmează să primească vaccinuri începând cu sfârşitul lunii februarie, însă vaccinarea acestora nu este obligatorie.

 


loading...