Austria trimite mai mulţi militari la graniţa cu Slovenia

Austria a anunțat duminică o consolidare a dispozitivului militar desfășurat la granițele ei pentru a controla afluxul de migranți, începând de luni urmând să fie mobilizați încă 450 soldați, precum și noi efective de poliție militară, transmite AFP citând un comunicat emis de Ministerul austriac al Apărării.

21 feb. 2016, 16:02
Austria trimite mai mulţi militari la graniţa cu Slovenia

În prezent circa 1.000 de militari austrieci patrulează la frontiera cu Slovenia, ultima țară de pe așa-numita rută balcanică parcursă de migranții veniți mai ales din Orientul Mijlociu și care doresc să ajungă în vestul Europei.

‘O companie de poliție militară va fi pregătită să intervină în orice moment împotriva eventualelor grupuri de persoane violente sau pentru a le împiedica să treacă granița’, se mai menționează în comunicat.

Autoritățile de la Viena au decis să plafoneze la cel mult 3.200 numărul migranților care vor putea intra în fiecare zi pe teritoriul Austriei pentru a-și continua mai departe călătoria către alte state europene unde intenționează să ceară azil. În plus, Austria a limitat la cel mult 80 numărul zilnic al migranților care pot solicita azil în această țară, transmite Agerpres.

Aceste măsuri au intrat în vigoare începând de vineri, în pofida criticilor Comisiei Europene, care consideră că ele contravin legislației comunitare și dreptului internațional

După ce țările nordice au decis și ele limitarea primirii migranților, autoritățile austriece opresc deja la granița cu Slovenia toți migranții care nu doresc să ceară azil în Germania sau Austria. Sunt opriți de asemenea cei care nu provin din zone de conflict.

Prin urmare, și celelalte state aflate pe ruta balcanică, respectiv Macedonia, Serbia, Croația și Slovenia, se văd nevoite să filtreze la rândul lor fluxul de migranți, iar duminică autoritățile macedonene au oprit la granița cu Grecia toți migranții afgani.