Austria va intra în lockdown total din cauza COVID-19. Autorităţile vor introducerea vaccinării obligatorii

Austria va intra în carantină totală la nivel naţional începând de luni, măsura ce se va aplica întregii populaţii. Mai mult, premierul Alexander Schallenber vrea să ceară prin lege ca vaccinarea anti-COVID să devină obligatorie, începând din 2022.

19 nov. 2021, 12:20
Austria va intra în lockdown total din cauza COVID-19. Autorităţile vor introducerea vaccinării obligatorii

Austria va intra în lockdown total din cauza COVID-19, la doar câteva zile după ce a impus restricţii doar persoanelor nevaccinate.

Cancelarul Alexander Schallenberg a declarat că măsurile de carantină totală ar putea fi aplicate cel puţin 10 zile, iar austriecilor li s-ar putea cere, prin lege, să se vaccineze anti-COVID începând de la 1 februarie 2022.

„Nu vrem al cincilea val (al pandemiei COVID-19)”, a declarat Alexander Schallenberg, după ce s-a întâlnit cu guvernatorii celor nouă landuri, conform BBC.

Aproximativ 66% din populația Austriei este complet vaccinată, una dintre cele mai scăzute rate din Europa Occidentală.

Numărul de cazuri de coronavirus este printre cele mai ridicate de pe continent, cu o incidență de 971,5 la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile, iar bilanțurile zilnice continuă să stabilească noi recorduri.

„Trebuie să facem față realității. În ciuda efortului din ultimele luni, nu am reușit să convingem suficienți oameni să se vaccineze”, a adăugat Schallenberg.

Cancelarul austriac a reamintit că terapiile intensive ale spitalelor sunt supraîncărcate.

„Creșterea durabilă a ratei de vaccinare este singura cale de ieșire din acest cerc vicios”, a spus Schallenberg.

Cele două provincii austriece cele mai afectate, Salzburg și Austria Superioară, anunțaseră deja că introduc propriile lockdown-uri și făceau presiuni asupra guvernului național pentru extinderea măsurii la nivel național.

Austria va intra în lockdown total din cauza COVID-19. Câte cazuri de COVID au fost raportate

Autorităţile din Austria au raportat, joi, 18 noiembrie, 15.145 de noi cazuri de infecţie şi 55 de decese din cauza COVID-19.

De asemenea, premierul Slovaciei, Eduard Heger, a anunţat că autorităţile vor aplica restricţii persoanelor nevaccinate începând de luni, iar Guvernul ceh vrea să limiteze accesul la mai multe servicii.

Totodată, Germania va aplica restricţii persoanelor nevaccinate în landurile cu un număr ridicat de persoane internate din cauza COVID-19.

Citeşte şi: Austria, scenariu sumbru pentru Europa: Urmează un ”blackout”. Am putea avea o pană de curent catastrofală