Austriecii de la S&T Romania, campionii contractelor IT cu statul român! Firma e favorită la afacerile cu statul, în timp ce politicienii de la Viena blochează intrarea României în Schengen!

Dupa refuzul categoric al Austriei de a vota pentru intrarea Romaniei in Schengen incep sa apara din ce in ce mai multe voci in spatiul public care le explica romanilor motivele pentru care politicienii de la Viena voteaza impotriva lor. Cancelarul Karl Nehammer a transmis deja public faptul ca parlamentul austriac nu va sustine intrarea Romaniei si a Bulgariei in spatiul Schengen si ca aceasta decizie este una finala.

07 dec. 2022, 11:58
Austriecii de la S&T Romania, campionii contractelor IT cu statul român! Firma e favorită la afacerile cu statul, în timp ce politicienii de la Viena blochează intrarea României în Schengen!

Dupa ce ieri intr-o analiza extinsa romaniatv.net v-a prezentat o serie de argumente care sa justifice de ce Austria si politicienii sai fac jocurile Rusiei, acum a venit momentul sa aducem in lumina reflectoarelor cateva firme austriece care fac afaceri cu statul roman si castiga zeci de milioane de euro in tara noastra. Influenta mediului de afaceri in sfera politica a Austriei este una uriasa, dar totusi companiile austriece din Romania nu au facut absolut nimic sa susinta Romania in acest demers, lasand politicienii de la Viena sa cada prada intereselor Moscovei.

S&T Romania este cea mai mare companie austriaca din domeniul IT&C prezenta in Romania unde majoritatea cifrei de afaceri a obtinut-o din contracte cu statul. Puteti gasi mai jos o lista impresionanta a contractelor de aproximativ 100.000.000 de euro cu statul roman pe care compania austriaca le-a desfasurat de-a lungul timpului. Atentie acestea sunt doar cateva dintre contractele pe care compania le-a avut cu institutii de stat. In realitate cifra totala a tuturor contractelor pe care S&T Romania le-a avut in tara noastra cu statul depaseste 150 de milioane de euro.

Presa din Austria, despre refuzul Vienei de a primi România în Schengen: „Se aplică standarde duble. Guvernul pedepseşte România şi Bulgaria, dar dă undă verde Croaţiei”

Ministerul Finantelor, Hidroelectrica, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, CNAS, Universitatea Bucuresti, sunt doar cateva companii de stat care au apelat la serviciile companiei austriece S&T atat prin incredintare direcata cat si prin licitatii.

Cele mai mari contracte ale S&T cu statul roman:

  • Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare (Ministerul Educatiei EduLib) – 182.964.068,00 (aproximativ 36 de milioane de euro)
  • SRI – 122.977.000,00 (aproximativ 25 de milioane de euro)
  • Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – 44.136.987,00 (aproximativ 9 milioane de euro)
  • Transgaz – 42.381.616,86  (aproximativ 8 milioane de euro)
  • MAI – 39.177.805,25 (aproximativ 7,8 milioane de euro)

 

Compania austriaca S&T profituri record cu afacerile din Romania! Crestere de 400% intr-un singur an!

S&T Romania este unul dintre cei mai mari integratori de solutii IT&C din Austria care opereaza in Romania. Directorul general al societatii, Nicoleta Macovei se lauda la inceputul anului 2022 intr-un interviu ca cifra de afaceri a companiei a crescut in 2021 cu aproximativ 50%, iar avansul profitului net fiind de peste 400%. Tot in cadrul interviului acordat pe Profit.ro, directorul general al S&T Romania vorbea deschis despre contractele cu statul din care compania austriaca isi obtine profiturile record: „Majoritatea instituțiilor și companiilor din România caută soluții ca să-și adapteze procesele interne pentru a permite o mai bună colaborare între departamente. Prin această linie de business, S&T oferă o multitudine de soluții care să ajute la transformarea digitală, cu tehnologii de dezvoltare software bazate pe diferite platforme.”

 

60% din cifra de afaceri vine exclusiv din afaceri cu statul roman! 

Desi pare halucinant, mai bine de jumatate din intreaga cifra de afaceri a compeniei austriece S&T vine exclusiv din afaceri cu statul. 60% din totalul contractelor pe care compania le-a desfasurat in anul 2021 sunt doar cu institutii ale statului roman. Ministerul Educatiei, SRI, Autoritatea Nationala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii (ANDPDCA) si Imprimeria Nationala. Si mai interesant este faptul ca in anul 2019 compania austriaca avea o pondere si mai mare de 60% in ceea ce priveste afacerile cu statul. Surse avizate din piata sustin ca inainte de pandemie S&T Romania avea 75% din cifra de afaceri exclusiv din contracte cu statul.

Rareş Bogdan califică drept ”stupefiantă” atitudinea Austriei: „Vrea să se facă de râs în faţa întregii Europe”

Compania S&T AG are in Romania 250 de angajati si opereaza in total in 32 de tari din intreaga lume, in total avand 5.000 de angajati.  Majoritatea acțiunilor S&T AG sunt deținute în regim de freefloat (68%), o parte sunt detinute de fonduri de investitii precum Allianz Global Investors GmbH si BNP Paribas Asset Management iar restul se află în proprietatea Ennoconn Corporation, subsidiară a companiei taiwaneze Foxconn – în prezent cel mai mare producător mondial de componente electronice pentru companii de tehnologie din intreaga lume. Printre clientii Foxconn se numara companii precum Apple, Hewlett Packard și Dell.

România va cere un vot pe aderarea la Schengen la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne de joi, afirmă surse guvernamentale care subliniază că negocerile se vor desfăşura până în ultimul moment. „România va cere un vot pe aderarea la Schengen la Consiliul JAI de joi. Rămânem ferm implicaţi şi angajaţi în negocieri”, au precizat surse guvernamentale.

Aceleaşi surse au mai afirmat că autorităţile de la Bucureşti vor negocia ”până în ultimul moment”. ”Austria este complet izolată la nivel european şi vom continua toate demersurile posibile pe care le putem face”, au mai afirmat sursele citate.

Agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 8-9 decembrie are ca punct pe ordinea de zi joi:  ”Miniştrii vor discuta despre aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croaţia şi România şi vor urmări să adopte decizii în această privinţă.  ”Miniştrii vor evalua, de asemenea, situaţia generală a spaţiului Schengen, ca parte a ciclului anual al Consiliului Schengen. Aceştia se vor concentra în special pe combaterea introducerii ilegale de migranţi şi pe interoperabilitatea sistemelor informatice”, conform agendei evenimentului.