Autobuz plin cu oameni, aruncat în aer în Pakistan. Sunt cel puţin 13 morţi, dintre care 9 chinezi

Cel puţin zece persoane, dintre care şase cetăţeni chinezi, au fost ucise miercuri într-o explozie de origine încă necunoscută a unui autobuz în nord-vestul Pakistanului.

14 iul. 2021, 15:43
Autobuz plin cu oameni, aruncat în aer în Pakistan. Sunt cel puţin 13 morţi, dintre care 9 chinezi

Explozia a provocat incendierea motorului de la autobuz, răsturnând vehiculul în râpă şi ucigând 10 persoane, inclusiv şase chinezi”, a declarat sub acoperirea anonimatului un înalt responsabil administrativ local, potrivit căruia 31 de chinezi au fost răniţi. Ulterior, s-a confirmat moartea a 13 persoane. O sursă din poliţia locală, care a cerut să nu fie identificată, a confirmat accidentul, care a avut loc în districtul Kohistan şi a fost provocat de “o explozie puternică a cărei natură nu este încă cunoscută”.

Respectivul autobuz transporta muncitori chinezi şi oficiali de securitate pakistanezi dintr-o tabără din oraşul Dasu, în nord, lângă graniţa ţării cu China, a declarat responsabilul poliţiei Mohamed Yousaf. Televiziunea pakistaneză Geo a anunţat de asemenea 10 morţi, citând surse oficiale, în timp ce Times of India a revenit cu un bilanţ actualizat, care indică 13 morţi, dintre care 9 cetăţeni chinezi.

Citeşte şi Atentat cu bombă în Pakistan, trei morţi şi 14 răniţi

Beijingul construieşte proiectul hidroenergetic Dasu în districtul Kohistan în cadrul unui plan de investiţii, ce face parte din “Iniţiativa Belt and Road” (Noul Drum al Mătăsii – n.r.), un program emblematic al preşedintelui chinez Xi Jinping.

Citeşte şi Explozie la un hotel de lux din Pakistan. Cel puţin trei persoane au murit