Autobuzele noi achiţionate de Primăria Capitalei nu fac faţă gerului. Au început să le sară siguranţele. Reacţia Primăriei UPDATE

Publicat: Sâmbătă, 01 Decembrie 2018 16:10 // Actualizat: Sâmbătă, 01 Decembrie 2018 17:13 // Sursa: romaniatv.net

Noile autobuze turceşti, marca Otokar, au probleme cu frigul de la noi din ţară. În spaţiul public au apărut, sâmbătă, imagini cu un autobuz nou în trafic la care se intervine cu o echipă de mecanici, iar surse STB confirmă pentru agenţia Mediafax că autobuzului „i-a sărit siguranţa generală de la frig”.

UPDATE. Primele 30 de autobuze noi, achiziţionate de Primăria Capitalei, au intrat sâmbătă pe cinci trasee de transport în comun şi sunt funcţionale, afirmă Societatea de Transport Bucureşti (STB), într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, autobuzele circulă pe liniile 302 (cele de 10 metri lungime), 336 şi 601 (cele de 12 metri lungime) şi pe liniile 780 şi 783, care fac legătura cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă (autobuze articulate, cu lungimea de 18 metri).

STB infirmă astfel informaţiile apărute în mediul online, conform cărora circa o treime dintre cele 30 de autobuze noi, marca Otokar, ar avea probleme tehnice şi face o serie de precizări.

"Menţionăm cu privire la incidentele despre care s-a scris în mediul online, că a fost înregistrat un singur incident, remediat pe loc: la unul dintre autobuze s-a ars siguranţa generală, dar a fost înlocuită, iar autobuzul a plecat din nou pe traseu, prin propulsie proprie. Au fost semnalate şi diferenţe de temperatură înregistrate în habitaclul şoferilor sau în salonul călătorilor, însă acest lucru s-a întâmplat din cauza setărilor realizate, cauza probabilă fiind faptul că şoferii nu sunt încă familiarizaţi cu noile autobuze. Astfel, temperatura în ambele volume ale vehiculului trebuie să fie setată la acelaşi nivel, altfel apar dereglări şi diferenţe între salon şi habitaclu. Şoferii au fost reinstruiţi cum să intervină la reglarea temperaturii, astfel încât nu vor mai apărea probleme", dă asigurări STB.

Referitor la zgomotele auzite de un şofer la motor, STB precizează că "nu a fost înregistrat niciun astfel de caz la vreo autobază, aşadar nu putem confirma postarea cu privire la această situaţie".

ŞTIREA INIŢIALĂ. Surse din Societatea de Transport Bucureşti (STB, fostă RATB) au precizat pentru Mediafax că un autobuz nou, achiziţionat recent de Primăria Capitalei, marca Otokar, a avut, sâmbătă probleme în trafic, după ce „i-a sărit siguranţa generală din cauza frigului".

Citeşte şi Primele autobuze Otokar ies pe traseu din 1 decembrie. Care sunt liniile din Bucureşti pe care vor circula

Potrivit surselor citate de agenţie, după ce i s-a schimbat siguranţa, autobuzul a plecat pe propulsia proprie, şi nu tractat de maşina de intervenţii a STB. Primăria Capitalei a achiziţionat în acest an 400 de astfel de autobuze, valoarea investiţiei fiind de 100 de milioane de euro. Autobuzele au fost prezentate recent pe Facebook de primarul general, Gabriela Firea.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
autobuze noi Bucuresti autobuze Otokar autobuze Primaria Capitalei STB
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 dec 01:12
Răspunde | Votează email 0 email
Peter Minea
După ce că RATB-ul a revenit la denumirea de STB de pe vremea tinereții lui Marin Preda, acum autobuzele lor noi nu rezistă bine la ger. Poate era mai bine să le păstreze pe cele vechi, comuniste?
1
EUR
4.7480
RON
20 Feb
noapte 2 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H