"Autobuzul panda" a fost lansat în China. Se conduce singur, previne furturile, vorbeşte şi îţi serveşte cina

Publicat: Marţi, 22 Ianuarie 2019 14:33 // Actualizat: Marţi, 22 Ianuarie 2019 16:48 // Sursa: romaniatv.net

Un autobuz multifuncţional autonom, dotat cu inteligenţă artificială şi având un design inspirat de aspectul unui urs panda gigant, a fost lansat în provincia estică Jiangsu din China.

''Autobuzul panda'', vopsit în alb şi negru şi o lungime de 12 metri, a fost conceput şi lansat de DeepBlue Technology, cea mai importantă companie chineză din domeniul inteligenţei artificiale. Autovehiculul destinat transportului de călători, cu douăzeci şi două de locuri, lansat în weekend la Changzhou, este dotat cu peste douăzeci de tehnologii inteligente, precum sistemul de conducere autonomă, identificare biometrică, autopilot, interacţiune vocală şi un sistem inteligent de vânzări cu operare automată.

Pasagerii se pot urca în autobuz prin simpla trecere a mâinii prin dreptul unui sistem pentru recunoaşterea amprentelor.

De asemenea, ei au posibilitatea de a achiziţiona micul dejun sau cina, de la un dispozitiv automat instalat în autovehicul.

Între timp, un robot aflat la bord le poate ''vorbi'' prin intermediul funcţiei de interacţiune vocală şi îi poate ajuta să îşi planifice rutele, oferindu-le informaţii despre staţiile pentru transfer.

Computerul de bord este capabil să monitorizeze şi să înregistreze în timp real orice tip de comportament suspect şi să iniţieze un răspuns de urgenţă pentru prevenirea unui furt.

Wang Xinlei, responsabil cu strategia în cadrul DeepBlue Technology, a declarat că autobuzul inteligent este alimentat de baterii pe bază de litiu, fier şi fosfat, care permit trecerea între modul de conducere cu operare manuală şi cel automat.

''Am efectuat teste ale autobuzului inteligent în mai multe oraşe. Până în prezent sunt în funcţiune două autobuze inteligente panda în oraşul Changzhou'', a spus Wang.

Cele două autobuze inteligente vor funcţiona pe un traseu de cinci kilometri şi vor circula cu o viteză de 30 de kilometri pe oră.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
autobuz inteligenta artificiala autobuz panda Changzhou DeepBlue Technology
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7223
RON
25 Jun
noapte 20 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H