Autocar înmatriculat în România răsturnat pe o autostradă din Slovenia. Sunt cel puţin trei morţi și patru răniți

Un accident rutier grav în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România a avut loc vineri dimineaţă, pe o autostradă din Slovenia. Potrivit poliţiei, cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa. Alți patru români sunt răniți.

03 feb. 2023, 13:34

Un autocar înmatriculat în România s-a răsturnat vineri pe autostrada A1, între localităţile Garciani-Murska Sobota, în Slovenia. Accidentul s-a produs în jurul orei 5 dimineaţa (ora 6 în România). În autocar se aflau 32 de persoane care mergeau spre Italia. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la București, trei români au murit și alţi patru au fost transportaţi de urgenţă la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Poliția a anunțat că a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cauza accidentului. Potrivit presei, autocarul era înmatriculat în Brașov și efectua o cursă pe ruta România – Italia.

Ceilalţi 25 de pasageri ai autocarului răsturnat se află într-o locaţie a Agenţiei Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziţie băuturi calde şi alimente, urmând să fie preluaţi de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

Prima ipoteză a anchetatorilor este că șoferul a adormit la volan, anunță România TV.

”Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgenţă pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi cu privire la circumstanţele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români implicaţi în accident”, a transmis MAE.