Autoproclamata Republică Doneţk, bombardată de trupele ucrainene. Duminică seara s-a tras continuu timp de 35 de minute

Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) au tras nouă proiectile asupra teritoriului autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD), a anunțat reprezentantul DPR în centrul comun de control și coordonare a regimului de încetare a focului.

13 feb. 2022, 21:38
Autoproclamata Republică Doneţk, bombardată de trupele ucrainene. Duminică seara s-a tras continuu timp de 35 de minute

De la 17.55 până la 18.30 (n. red. – aceeaşi oră şi la Bucureşti) au fost înregistrate bombardamente din partea forțelor armate ale Ucrainei în direcția așezărilor Kominternovo și Leninskoe. Au fost trase nouă proiectile cu  calibrul de 120 de milimetri”, se arată în declarația unui reprezentant al departamentului, citat de agenţia RIA Novosti.

Anterior, sâmbătă, s-a raportat că în Donețk a avut loc o explozie foarte puternică, un val care a măturat orașul. Potrivit unor rapoarte neconfirmate, un proiectil de 152 mm de la Forțele Armate ale Ucrainei a ajuns undeva în centru, dar informaţiile sunt foarte vagi în această privinţă.

Citeşte şi Avertisment de ultimă oră al Ucrainei, către toate avioanele cu pasageri: Ocoliţi Marea Neagră!

Pe de altă parte, militarii ucraineni au efectuat exerciții în regiunea Donețk, în apropiere de granița cu Rusia, în timpul cărora s-au făcut trageri cu tancurile BMP-2, a scris pe Facebook centrul de presă al sediului Operațiunii Forțelor Comunale din Donbass.

În regiunea Doneţk, militarii uneia dintre brigăzile mecanizate din cadrul Forțelor Mixte au efectuat antrenament de luptă cu amfibii BMP-2. Săptămâna aceasta, principalele unități de luptă ale unității, ca parte a exercițiilor de antrenament de foc programate, au elaborat standardele pentru armamentul vehiculelor blindate, în special, tragerea dintr-un loc către ținte imobile și tragerea din mișcare. Sarcina a fost să distrugă vehiculele de luptă ale infanteriei inamice, tunurile, un grup de infanterie și serviciul de mitraliere”, se spune în mesaj.

Citeşte şi Invazia Rusiei în Ucraina a fost „amânată” de 36 de ori. Un analist militar taxează declaraţiile despre război făcute de SUA şi Marea Britanie