Autorii atacului asupra Muzeului Bardo din Tunisia au fost identificaţi

Autorii atacului de miercuri asupra Muzeului Bardo din capitala Tunis au fost identificați.

19 mart. 2015, 09:15
Autorii atacului asupra Muzeului Bardo din Tunisia au fost identificaţi

Premierul tunisian Habib Essid a anunțat că autorii atacului de miercuri asupra Muzeului Bardo din capitala Tunis au fost identificați ca fiind Yassine Abidi și Hatem Khachnaoui, relatează AFP și AP. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, cei doi sunt ‘probabil’ tunisieni, informează Agerpres.

Premierul a spus că este posibil ca atacatorii, uciși de forțele de ordine, să fi avut doi sau trei complici. Într-un interviu pentru postul de radio francez RTL, Habib Essida declarat că unul dintre cei doi atacatori, Yassine Abidi, era cunoscut de serviciile de informații, deși ‘nu pentru ceva special’. Nu a fost stabilită oficial nicio legătură a celor doi cu o anumită grupare teroristă.

Prim-ministrul a mai afirmat că Tunisia colaborează cu alte state pentru a afla mai multe informații despre autorii atacului. Potrivit lui Essid, atacatorii au deschis focul asupra turiștilor în timp ce aceștia coborau din autocar și i-au urmărit apoi pe culoarele muzeului.

Nouăsprezece persoane — 17 turiști străini și doi cetățeni tunisieni — au fost uciși în atacul cu armă automată care a avut loc miercuri asupra Muzeului Bardo. Atacul, care a durat circa patru ore, nu a fost încă revendicat.