Autoritatea Palestiniană a cerut României să condamne activităţile israeliene de colonizare. Meleşcanu, în vizită la Ramallah

Autoritatea Palestiniană a cerut României, în contextul vizitei ministrului român de Externe Teodor Meleşcanu la Ramallah, să joace un rol mai important în Uniunea Europeană în condamnarea activităţilor de colonizare israeliene, care s-au intensificat.

26 oct. 2017, 12:43
Autoritatea Palestiniană a cerut României să condamne activităţile israeliene de colonizare. Meleşcanu, în vizită la Ramallah

Riad Malki, ministrul palestinian al Afacerilor Externe şi Diasporei, s-a întâlnit miercuri, la Ramallah, cu Teodor Meleşcanu.

Riad Malki a acuzat Guvernul Israelului că a accelerat activităţile de colonizare în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania, afectând procesul de pace israelo-palestinian.

Potrivit unui comunicat oficial citat de agenţiile de presă Algeria News şi China Nouă, ministrul palestinian de Externe a cerut României să joace un rol mai important în condamnarea activităţilor israeliene de colonizare, prin aducerea subiectului în atenţia Uniunii Europene şi prin boicotarea exporturilor produselor fabricate în colonii evreieşti.

Riad Malki şi Teodor Meleşcanu au evocat „eforturile Statelor Unite de explorare a perspectivelor unui acord de pace” între israelieni şi palestinieni, precizează comunicatul Ministerului palestinian de Externe. Teodor Meleşcanu a declarat că România urmăreşte cu atenţie situaţia procesului de pace, exprimând speranţa de a observa progrese.

Autorităţile israeliene au aprobat, miercuri, un proiect major de extindere a unei colonii situate într-o zonă palestiniană din Ierusalimul de Est. În plus, Guvernul Benjamin Netanyahu analizează posibilitatea anexării administrative a unor colonii evreieşti.

Autoritatea Palestiniană şi Uniunea Europeană condamnă activităţile israeliene de colonizare. Administraţia SUA a cerut Israelului să limiteze colonizarea, iar preşedintele Donald Trump vrea relansarea rapidă a procesului de pace israelo-palestină.