Autoritatea Poliţiei la ţară. Un localnic l-a fugărit cu ranga pe agentul din sat: „Te omor, nu-mi pasă că fac puşcărie”

Un agent de poliţie a ajuns să fie fugărit în centrul satului de un infractor care voia să-l omoare cu ranga. Cazul readuce în atenţie o problemă, mai ales din mediul rural, a sistemului: lipsa de personal.

12 feb. 2016, 08:14
Autoritatea Poliţiei la ţară. Un localnic l-a fugărit cu ranga pe agentul din sat: „Te omor, nu-mi pasă că fac puşcărie”

Constantin Asultanei, din Vlădeni, de 37 de ani, a fost pus sub acuzare de ultraj, conducere fără permis şi refuz de prelevare a probelor biologice. Acesta ar fi comis infracţiunile pe 12 decembrie 2015.

În ziua respectivă, un sătean a anunţat Poliţia din sat că fratele său, Constantin Asultanei, i-a furat tractorul şi a plecat cu el la plimbare prin localitate, deşi se afla în stare de ebrietate. Procurorii au precizat că la eveniment a putut merge doar agentul de poliţie Andrei V., care era de serviciu în acea zi. Poliţistul s-a urcat în autospeciala instituţiei şi a observat tractorul condus de Asultanei în centrul satului. Agentul a oprit tractorul şi l-a invitat pe Asultanei la sediu.

Cât timp suspectul era în maşina poliţiei, Andrei V. a chemat un martor constatator pentru a putea să îi testeze alcoolemia lui Asultanei. Acesta din urmă a ieşit însă din maşina poliţiei şi a încercat să îl lovească pe agent. După ce, în primă fază, poliţistul a parat lovitura, cei doi au ajuns într-o luptă corp la corp. Asultanei s-a desprins şi a fugit la tractor, de unde a luat o rangă şi a spus „te omor, nu-mi pasă că fac cinci ani de puşcărie“.

Pentru a fi şi mai înspăimântător, Asultanei a mai luat o cheie din tractor ameninţând poliţistul că i-o va arunca în cap. „Apreciind că viaţa îi este pusă în pericol, după circa 10-15 minute de agresare verbală şi fizică, agentul de poliţie s-a îndepărtat de autospecială, fugind pe imaş, pe o distanţă de circa 20 de metri, fiind în continuare urmărit de inculpatul Asultanei Constantin, înarmat cu două obiecte metalice“, se arată în rechizitoriu, citat de ziaruldeiasi.

Poliţistul s-a ales cu mâna ruptă din confruntarea cu săteanul violent.

În satele ieşene, statisticile spun că la fiecare trei poliţişti ar mai trebui să fie angajat încă unul pentru ca măcar schema de personal de pe hârtie să fie completată.