Autorităţile britanice afirmă că teroristul de la Westminster ar fi acţionat singur

Autorităţile britanice nu au găsit nicio informaţie care să sugereze organizarea altor atacuri şi au stabilit că Khalid Masood a acţionat singur în timpul atentatului terorist de la Westminster, transmite BBC.

26 mart. 2017, 07:45
Autorităţile britanice afirmă că teroristul de la Westminster ar fi acţionat singur

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv atacatorul, în vreme ce alte 50 de persoane au fost rănite după ce Khalid Masood a intrat cu maşina în trecătorii de pe podul Westminster, înainte de a înjunghia mortal un poliţist în curtea Parlamentului.

De asemenea, anchetatorii au confirmat că filmul evenimentelor a durat 82 de secunde, din momentul în care atacatorul a intrat cu maşina în primii trecători şi până la uciderea sa în curtea legislativului de la Londra.

”Masood a acţionat de unul singur în acea zi şi nu există nicio informaţie care să sugereze că alte atacuri sunt organizate. Chiar dacă a acţionat singur în orchestrarea atentatului, noi trebuie să stabilim cu absolută claritate de ce atacatorul a comis aceste acţiuni de negrăit pentru a-i asigura pe londonezi şi pentru a le da un răspuns famililor care i-au pierdut pe cei dragi, victimelor şi supravieţuitorilor acestor actrocităţi”, a declarat Basu, potrvit bbc.com.

Citeşte şi Incident armat în Franţa: Cel puţin trei persoane au fost rănite

Khalid Masood s-a născut drept Adrian Russell Ajao în Kent şi a locuit ultima dată în West Midlands. Ajao s-a născut în Kent şi a locuit ultima dată în West Midlands. Tată a trei copii, el s-a mutat de-a lungul vieţii în Crawley (West Sussex), Rye şi Eastbourne (ambele în East Sussex), precum şi la Luton şi în estul Londrei.

Birmingham este unul dintre centrele islamiştilor britanici.