Autorităţile chineze, în alertă. Toţi locuitorii din Wuhan sunt obligaţi să se testeze de COVID după ce noi cazuri au început să apară

Oficialii chinezi le-au impus tuturor celor 11 milioane de locuitori din Wuhan să fie testați pentru COVID-19, după ce au apărut noi cazuri în oraș pentru prima dată în mai bine de un an.

03 aug. 2021, 16:28
Autorităţile chineze, în alertă. Toţi locuitorii din Wuhan sunt obligaţi să se testeze de COVID după ce noi cazuri au început să apară

Autorităţile chineze, în alertă. Marți, Comisia Națională de sănătate a raportat opt ​​cazuri în Wuhan, orașul în care Covid-19 a fost detectat pentru prima dată la sfârșitul anului 2019, înainte de a se răspândi în întreaga lume.

Autorităţile chineze, în alertă. Toţi locuitorii din Wuhan sunt obligaţi să se testeze de COVID după ce noi cazuri au început să apară

Cazurile – dintre care trei simptomatice și cinci asimptomatice – au fost printre cele 84 de cazuri noi raportate în toată China, în ultimele 24 de ore. Marți, oficialul din Sănătate, din Wuhan, Li Tao, a declarat că „lansează rapid testarea în masă” pentru toți cei 11 milioane de locuitori.

Se crede că aceste cazuri sunt legate de un focar din ce în ce mai mare al variantei Delta, care a ajuns în peste 20 de orașe, în mai multe provincii în ultimele săptămâni, inclusiv capitala Beijing și Zhengzhou, afectată de inundații. Milioane de oameni au fost închiși în casele lor, deoarece ţara încearcă să ţină sub control cel mai mare focar de coronavirus din ultimele luni cu teste în masă.

Cazurile din Wuhan, care includ șapte raportate luni detectate în rândul lucrătorilor migranți ai orașului, sunt primele transmisii locale din oraș de când a conținut primul focar major Covid-19 din lume în 2020.

În ianuarie anul trecut, orașul a fost supus unui blocaj strict, care a durat 76 de zile . Restricțiile impuse Wuhan și populației sale au alarmat lumea, dar când virusul s-a răspândit, au fost repede reproduse de numeroase țări ca o măsură cheie de răspuns la focar.

De altfel, până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.711 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.047.915 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 233 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 34 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 441. Dintre acestea, 60 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.723.697 de teste RT-PCR și 1.882.726 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.561 de teste RT-PCR (6.294 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.267 la cerere) și 19.306 teste rapide antigenice.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Medicul Adrian Marinescu nu vrea vaccinare obligatorie anti-COVID. „Funcţionează ca un bumerang. S-ar putea să obţii efectul invers”